Рівнянам показали, як змінювалося місто упродовж століть

У Рівному відкрили унікальну виставку картин «Рівне в мистецтві художників XVIII – XXI століття».

Напередодні Дня Незалежності у міському Будинку культури відкрили виставку картин «Рівне в мистецтві художників 18-21 століття». Вона охоплює роботи 42 митців рівнян та гостей міста, які в різний час зображали Рівне. Зокрема, на виставці представлені роботи, які показують часи 60-х, 30-х років минулого століття, а також сучасний обласний центр. Розповідає ініціатор виставки та автор однойменного фотоальбому Олександр Харват:

– Загалом, в проекті «Рівне в мистецтві художників XVIII – XXI століття» зібралося 42 автори, що відображали Рівне. Це починаючи від кінця XVIII – Бургіньйон, Наполеон Орда, Генріх Пеєр і до наших днів картини є Олександра Верстюка, Феофана Бобрика. Вийшов унікальний проект, я вважаю і колеги художники вважають, що досить цікавий.

Також ми поцікавилися враженнями рівнян, в чому унікальність виставки саме для них:

– Історія кожної картини вражає, що взяли саме не свіжі картини 2012 – 2105 року, а що взяли й 1097-го року.

– Оцей показ ретроспективи міста, як воно змінювалося впродовж майже двох століть, воно є важливим, напевне, для кожного.

– В Рівному небагато є картин, які дійсно відображають певні пейзажі чи певні будинки Рівненщини. А тут ти приходиш і зразу так: «О, а я там був, а тут я був», – дуже гарні місцевості, можливо, яких ти навіть не помічав.

– Загалом, я вважаю, що це дуже хороша виставка. Я сам цікавлюся історією міст і мені цікаво, як воно виглядало в попередні часи, як це бачили різні художники.

Виставка «Рівне в мистецтві художників 18-21 століття» приурочена до Дня міста. Триватиме вона у міському Будинку культури з 12 до 18 години щоденно до 10 вересня. Вхід вільний.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень