Рівнян закликали не лякатися літаків, з яких падатиме щось на землю

Зокрема легких літаків АН-2, які злітатимуть з аеродрому у селі Воронів Гощанського району

З них по території області, окрім населених пунктів та водойм, розкидатимуть вакцину від сказу для м’ясоїдних тварин: лисиць, вовків, єнотовидних собак. Як виглядатимуть приманки з вакциною, розповів заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби Рівненщини Олександр Костюк:

Приманка - це квадратик невеликого розміру, трішки менший за коробку сірників, сірувато-коричневуватого кольору і зі специфічним запахом м'ясокісткового борошна для того, щоб тварини (вони відчувають цей запах) могли вільно їх знайти. Всередині цієї приманки – капсула з вакциною.

За словами Олександра Костюка, з’ївши приманку з вакциною, дика тварина матиме імунітет до сказу. Ці приманки - безпечні для людей  і тварин. Тож якщо раптом її з’їсть домашня тварина, нічого страшного не станеться. Людям радять приманки з землі не піднімати і не розламувати. 

Таку вакцинацію тварин від сказу орієнтовно розпочнуть наступного тижня. До речі, її вперше за останні роки проведуть за кошт держави і по всій території області, окрім Радивилівського, Млинівського та Демидівського районів, які входять у  буферну зону для запобігання поширенню сказу у країни Європи. Адже у цих районах вже два роки таку вакцинацію проводять, відповідно до міжнародної угоди, за кошти ЄС. А цього року її проведуть трохи пізніше, оскільки виникли проблеми з тендерними закупівлями вакцини на рівні держави.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень