Рівнян закликали не лякатися літаків, з яких падатиме щось на землю

Зокрема легких літаків АН-2, які злітатимуть з аеродрому у селі Воронів Гощанського району

З них по території області, окрім населених пунктів та водойм, розкидатимуть вакцину від сказу для м’ясоїдних тварин: лисиць, вовків, єнотовидних собак. Як виглядатимуть приманки з вакциною, розповів заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби Рівненщини Олександр Костюк:

Приманка - це квадратик невеликого розміру, трішки менший за коробку сірників, сірувато-коричневуватого кольору і зі специфічним запахом м'ясокісткового борошна для того, щоб тварини (вони відчувають цей запах) могли вільно їх знайти. Всередині цієї приманки – капсула з вакциною.

За словами Олександра Костюка, з’ївши приманку з вакциною, дика тварина матиме імунітет до сказу. Ці приманки - безпечні для людей  і тварин. Тож якщо раптом її з’їсть домашня тварина, нічого страшного не станеться. Людям радять приманки з землі не піднімати і не розламувати. 

Таку вакцинацію тварин від сказу орієнтовно розпочнуть наступного тижня. До речі, її вперше за останні роки проведуть за кошт держави і по всій території області, окрім Радивилівського, Млинівського та Демидівського районів, які входять у  буферну зону для запобігання поширенню сказу у країни Європи. Адже у цих районах вже два роки таку вакцинацію проводять, відповідно до міжнародної угоди, за кошти ЄС. А цього року її проведуть трохи пізніше, оскільки виникли проблеми з тендерними закупівлями вакцини на рівні держави.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень