Рівненський облавтодор завинив власнику вантажівки понад 700 тисяч гривень

А Службі автодоріг області – 11 тисяч гривень

Рівненський апеляційний суд зобов’язав ДП «Рівненський облавтодор» відшкодувати власникові автопоїзда майнові збитки. Їх розмір складає більш ніж 762 тисячі гривень.

Саме через неналежний стан дороги 30 грудня 2016 на автодорозі Київ-Чоп сталася ДТП, в результаті якої автомобіль марки «RENAUT MAGNUM» та напівпричіп-самоскид «ORTHAUS OKSM» отримали механічні пошкодження. Втрапивши у вибоїну, стався пневматичний вибух лівого переднього колеса автомобіля-тягача, внаслідок чого сталась ДТП та власник автопоїзда зазнав збитків на більш ніж 762 тисячі гривень.

Власник авто подав позов до суду на ДП «Рівненський облавтодор». Судовий процес тривав майже 2 роки. І вже 15 червня 2018 року Рівненський міський суд ухвалив рішення за позовом власника вантажівки, яким зобов’язав стягнути солідарно зі Служби автомобільних доріг у Рівненській області та Дочірнього підприємства «Рівненський облавтодор» на користь потерпілого 762 306 гривень 95 копійок.


Рішення місцевого суду ДП «Рівненський облавтодор» та Служба автомобільних доріг оскаржили до Рівненського апеляційного суду.


Під час апеляції Служба і Дочірнє підприємство намагалися перекласти вину один на одного, пояснюють у прес-службі Рівненського апеляційного суду.


В результаті суд зобов’язав ДП «Рівненський облавтодор» не тільки сплатити власникові автопоїзда 762 тисячі гривень майнових збитків, а й відшкодувати Службі автомобільних доріг у Рівненській області судовий збір в сумі 11 434 гривні.

 

Ухвалюючи таке рішення, суд апеляційної інстанції виходив з того, що

саме обласний автодор повинен забезпечувати відповідність стану автомобільних доріг вимогам безпеки дорожнього руху.

Такого ж висновку дійшов і Верховний Суд у своїй постанові від 24 жовтня 2018 року.

Наші новини у Тelegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень