Рівненським роботодавцям нагадали, що роботи під назвою «стажування» – немає

Це порушення трудового законодавства

Під час інформаційно-роз’яснювальних акцій Управління Держпраці Рівненщини чимала кількість найманих працівників характеризувала свої трудові відносини з роботодавцем як «стажування».

Фактично ніхто з них не знає, що «стажування» у такому варіанті – це порушення трудового законодавства.

Цього не розуміють й більшість роботодавців, які вважають, що таким чином надійно маскують нелегальну зайнятість. Натомість, вони можуть отримати штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат (111 тис. 690 грн) за кожного такого «стажера».

Управління Держпраці у Рівненській області наголошує, що такої роботи як стажування – немає, окрім чітко визначених законодавством випадків.

Проходити стажування мають право:

студенти ВНЗ та учні професійно-технічних навчальних закладів, які здобули кваліфікацію за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст» та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні у вільний від навчання час мають (при цьому строк стажування за договором не може перевищувати 6 місяців, а запис про проходження стажування вноситься до трудової книжки);

 

громадяни, які мають офіційний статус безробітного (при чому після закінчення стажування підприємство зобов’язується працевлаштувати такого працівника).

Тож в управлінні наголосили, що перевірка роботодавцем кваліфікації майбутнього працівника або навчання його навикам, необхідним для подальшої роботи, шляхом допуску його до роботи без оформлення трудових відносин і виплати зарплати – незаконна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень