Рівненським мамам у Києві порадили, що робити у «магазинах-дітоненависниках»

Тепер відомо, що робити рівненським мамам, яким забороняють заїжджати у магазин з візочком

Фото з інтернету

У зимову погоду працівники деяких магазинів вішають на своїх вітринах заборонні знаки для дитячих візочків! Мовлялв, таким чином вони дотримуються чистоти у своїх приміщеннях. Втім, такі табу незаконні. Про це нагадали мамам усієї України, і Рівного зокрема.

Виявилось, що коли адміністрація магазину вивішує такий знак, вона фактично спонукає дорослих залишати немовлят в небезпеці на самоті або зі сторонньою особою! А також позбавляє батьків права на покупку.

Детальніше про заборону написав у соціальних мережах уповноважений президента з прав людини Микола Кулеба:

Власник об’єкту публічного використання (магазину) не може встановити таке обмеження, адже воно стосується невід’ємних атрибутів людини і вважається біологічним обмеженням!

 

Коли забороняється відвідування магазину з дитячим візочком - обмежуються права на вільне здійснення покупок за ознакою статі (адже в основному ці покупці – жінки) і обмежено права і свободи матері. (Регулюється ст. 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод)

 

Також порушується право на задоволення потреб у сфері торговельного обслуговування і застосовується пряме обмеження до батьків, які змушені відвідувати супермаркет з дитиною у дитячому візку. Така заборона обмежує право на вільний вибір продукції, адже батьки з дитячим візочком не мають можливості відвідувати магазин, який для них географічно зручніший. (Регулюється ст. 4, 17 Закону України «Про захист прав споживачів»).

Кулеба порадив усім небайдужим, які помітили у громадським місцях заборонний знак, що обмежує вхід з дитячими візочками, скористатися нижченаведеними порадами!

А якщо керівництво магазину відмовляється знімати цей знак, то Кулеба радить 

скористатися «силою Facebook» і зробити цей магазин загальновідомим дітоненависником!

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень