У Рівному з'явиться унікальне обладнання за 7 мільйонів

Надію на батьківство отримають 5 тисяч сімей

Центру репродуктивної медицини, що у рівненському діагностичному центрі, обласна влада виділила кошти на закупівлю унікального обладнання. 

Це - новий напрямок у рівненській медицині і в жодному лікувальному закладі краю такого обладнання немає. На закупівлю мікроскопів, інкубаторів та іншого устаткування, необхідного для проведення штучного запліднення, з бюджету надали 7 мільйонів гривень.

За словами головного лікаря діагностичного центру Романа Шустика, відтепер надію на батьківство отримають 5 тисяч сімей Рівненщини:

 Ми даємо надію тим людям, які, фактично, не можуть відчути радість материнства. За даними МОЗ в Україні біля мільйона сімейних пар мають проблеми з вагітністю. Щороку від трьох до чотирьох, деколи 5 тис. сімейних пар реєструються, яким необхідні ці технології. Ефективність методик - від 45% до 60%. Тобто, фактично, щороку наша область втрачає від 2 до 3 тис. дітей.

Процедура закупівлі розпочалася сьогодні – у діагностичному пройшов перший етап тендеру, під час якого обирали компанію на закупівлю трьох різних мікроскопів, загальною вартістю 2 мільйони гривень. Тендерна комісія у складі лікарів діагностичного розглянула пакети документації, надані учасниками тендеру.

Далі комісія впродовж 20 днів вивчатиме відповідність наданих документів, розповідає заступник голови тендерної комісії Андрій Павлюк:

– Сьогодні в нас було тільки рокриття. Розкриття передбачає наявність документів. Наступним етапом завжди  це не тільки в нашому тендері  іде процес вивчення тендерної документації. Тобто, тепер кожен наданий документ, який був розкритий членами тендерного комітету, вивчається досконало. Критерії  це ціна, безумовно. Це перший критерій, за яким іде відбір переможця.

Між тим, за словами Романа Шустика, при дотриманні усіх вимог рівненський діагностичний центр може отримати статус 2-го державного регіонального центру репродукції людини, до якого будуть відноситися мешканці сусідніх Житомирської, Волинської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Наразі такий центр є в Івано-Франківську.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень