Чекав роками на житло: рівненському сироті виділили «будинок-халупу» (ВІДЕО/ФОТО)

Дім стояв пусткою 35 років

Частину будинку без жодних зручностей отримав круглий сирота на Рівненщині. Скандал з житлом розгорівся в Тучині.

28-річний Микола Кравчук погодився на занедбаний будинок, бо хотів жити окремо від тітки. Думав, що з часом відремонтує, поки житиме в орендованому будинку. Однак звідти його виганяють, а подітися з дружиною і трьома дітьми немає де.

Хату-пустку Микола отримав рік тому. Як повний сирота, у черзі на житло чекав десяток років.

Торік був сам, неодружений — ні дітей, нікого, то думав сам буду «ліпити», тому підписав згоду. На цей час це помешкання мені не підходить, бо маю вже трьох дітей, — розповів сирота.

Микола взяв за дружину 40-річну Марію — у неї двоє дітей від першого шлюбу. Чотири місяці тому в них народилася донечка. Живуть в орендованому будинку, але родину звідти виселяють.

За 2 тижні нам треба звільнити хату, бо ми не в змозі її виплатити. Чоловік поїхав на заробітки, але більше хворів, ніж робив. Ми не в силах її виплатити самі, — скаржиться Наталія.

Переселятися у виділену сільрадою хатину родина відмовляється. Дім стояв пусткою 35 років, у ньому відсутні елементарні зручності. Тут немає ані світла, ані води, а крізь стіни свище вітер - всюди дірки.

У цьому році повним сиротам держава виділила кошти на купівлю житла. Суми Миколі приблизно має вистачити на однокімнатну квартиру. Тож він попросив селищну раду забрати назад занедбане помешкання: знайти краще чи видати гроші. Чиновники поки не знають, як це зробити.

Йому виділили житло, він підписав документи. Це зробило попереднє керівництво сільради. Нині ми зібрали комісію, яка обстежила приміщення та побачила нелюдські умови. Далі — це робота юристів. Ми дійсно хочемо допомогти Миколі, — наголосила староста Гощанської селищної ради Альона Вахер.

Микола звернувся до адвоката. Захисник підготував скаргу на рішення сільради: вона має виділити або краще житло, або грошову компенсацію. Якщо проблему не вирішать, справу направлять до суду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень