Всупереч умовам: юні плавці з Рівного обігнали школу Яни Клочкової і завоювали перше місце

Такі результати змагань другого етапу Ліги плавання України, які відбулися у ці вихідні у Львові

Змагання проходили в одному з найкращих 50-метрових басейнів України просто неба – басейні СКА. У ньому взяли участь 605 юних спортсменів з усієї України: хлопчиків до 12 років і дівчаток до 11 років. Команда з Рівного під керівництвом тренерів Світлани Бесарабчик, Світлани Волошиної та Тараса Машененкова складалася з 43 дітей і виборола перше місце, обігнавши плавців Школи чотирикратної олімпійської чемпіонки з плавання Яни Клочкової.

Тренер Світлана Волошина каже, що те, що рівненські юні спортсмени візьмуть призові місця, було очікувано. Адже під час участі у першому етапі Ліги плавання України взимку їхня команда увійшла в десятку кращих. І тоді вони вирішили трішки піднатужитися.

Втім, хоч Рівненщина має і чемпіонів Європи з плавання і переможців інших відомих змагань, нині умови занять у рівненських спортсменів не найкращі. Адже ні в місті, ні в області нема жодного 50-метрового басейну. А саме у таких проходять змагання Ліги плавання.

Розповідає Світлана Волошина:

У Рівному немає 50-метрового басейну. Ми дуже багато років порушуємо це питання. Завжди, як тільки вибори, всі обіцяють: «От ми побудуємо. Голосуйте за мене». І на цьому все зупиняється.

 

Це дуже погано. Бо все лягає на плечі батьків. Ми працюємо з батьками, щоб батьки давали кошти. І за батьківські кошти щоб вивозити дітей у 50-метровий басейн. Бо виїжджаючи з нашого басейна у 50-метровий басейн і там не поплававши, вони б нічого не показали. Обов’язково треба хоча б два тижні поплавати там.

Нині, щоб підготувати спортсменів до змагань, за словами Світлани Волошиної, їх вимушені возити на кількатижневі тренування до Львова. І оплачувати ці тренування вимушені батьки. 

Одна з мам юних спортсменів похвалилася перемогою на другому етапі Ліги плавання у соцмережі Фейсбук:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень