Рівненські маршрутники знову «ганяються» за прибутками (ФОТО)

Патрульні озвучили перші результати рейдів

Початок перевірок. Скрін із відео "Ритм"

У Рівному почали перевіряти маршрутки.

Відучора такі рейди проводять патрульні спільно з фахівцями Укртрансбезпеки. Для цього створили дві мобільні групи, які вже встигли перевірити 56 маршруток.

Порушення виявляють фактично у кожній сьомій. Здебільшого водії маршруток набирають забагато пасажирів.

Фото "Суспільного"

За це на керманичів складають адмінпротокол за порушення правил щодо карантину людей, розповіла речниця обласного управління патрульної поліції Оксана Юрченко:

Один із протоколів склали ще вчора ввечері. У районі Вересневого патрульні зупинили маршрутку, яка перевозила 26 пасажирів, замість дозволених 16-ти. При цьому, перевізник заздалегідь попередив свого водія про необхідність дотримання карантинних вимог і максимальну кількість пасажирів.

 

Заради людей, які мали дістатися до пункту призначення, патрульні пішли на поступки керманичу, і зробивши йому лише зауваження, дозволили завершити цей рейс. Однак трохи пізніше його знову зупинили з повним салоном людей. Цього разу водій набрав 19 пасажирів, тож на нього таки склали відразу два адмінпротоколи.

Фото "Суспільного". Та сама маршрутка

Таке порушення, згідно з чинним законодавством, тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 1700 до 3400 грн, а на посадових осіб - від 3400 до 17000 грн. Якщо суд визнає його винним, керманич має сплатити за обидва проступки.

Загалом за два дні патрульні склали 8 адмінматеріалів, каже речниця патрульних:

Речниця управління патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко

6 із них – на водіїв транспортних засобів (5 протоколів за порушення правил щодо карантину людей і ще одна постанова - за порушення водієм правил керування транспортним засобом). А ще дві постанови склали на посадових осіб - за випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим вимогам, або не має необхідних документів, передбачених законодавством.

 

Крім цього, ще 4 адмінпротоколи склали фахівці Укртрансбезпеки - за ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності – ред.).  

У патрульній наголошують, що саме водії несуть відповідальність за порушення карантинних вимог у їхньому транспорті. Вони повинні наголошувати пасажирам на необхідності дотримання маскового режиму, а також називати кількість вільних місць, які можуть зайняти пасажири.

До слова, як повідомив начальник міського управління транспорту Володимир Пилипчук, нині Рівним курсує близько 80 маршруток. Найімовірніше, найближчим часом їх кількість збільшиться.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень