Рівненські криміналісти показали, як знайшли водія, що збив велосипедиста (ФОТО)

Смертельна ДТП сталася взимку 2018 року

Експерти НДЕКЦ МВС України проаналізували причини ДТП.

Серед порушень, про які звітує поліція, експерти криміналістичного центру стверджують, що причинами ДТП є і недодержання дистанції. І наводять приклад:

У січні 2018 року водій автомобіля Opel допустив наїзд на велосипедиста, який рухався у попутному напрямку.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди велосипедисту спричинено смертельні тілесні ушкодження, а водій авто зник з місця події. 

Під час огляду місця події зафіксовані і вилучені уламки з полімерного матеріалу, що могли належати автомобілю, яким був скоєний наїзд на велосипедиста.

В той же самий день, під час проведення оперативно-розшукових заходів працівниками поліції вдалося відшукати втікача, оглянути і вилучити автомобіль Opel Movano з механічними пошкодженнями.

Для встановлення факту перебування автомобіля Opel Movano, на місці скоєння ДТП, а також факту причетності водія до скоєння вказаного злочину у слідчих виникла необхідність у залученні значної кількості судових експертів Рівненського НДЕКЦ МВС України: трасологів, автотехніків. 

В результаті кропіткої роботи судових експертів сектору трасологічних видів досліджень та обліків, під час порівняльних досліджень більше сорока уламків та даного автомобіля встановлено, що уламки, вилучені в ході огляду місця дорожньо-транспортної пригоди та деталі автомобіля Opel Movano до розділення складали єдине ціле.

Однак нез’ясованим залишився механізм виникнення цієї дорожньо-транспортної пригоди. У ході проведення працівниками сектору автотехнічних досліджень судових інженерно-транспортних експертиз вивчено технічний стан автомобіля Opel Movano, яким було скоєно дорожньо-транспортну пригоду, встановлено механізм контактної взаємодії транспортного засобу з велосипедом та місце наїзду.

Використавши науковий підхід та спеціальні знання судові експерти встановили, що під час ДТП мало місце контактування лівої частини наданого на експертизу велосипеда «Либідь» (лівої частини керма, лівої педалі приводу ланцюгової передачі, сумки на тканинній основі закріпленої в лівій частині керма) з передньою правою частиною автомобіля Opel Movano (правою частиною переднього бампера, капотом, передньою правою фарою, переднім правим крилом).

У подальшому, з врахуванням з’ясованих обставин скоєння пригоди, аналізуючи встановлений механізм контактної взаємодії, розташування місця наїзду транспортних засобів, результати проведеного слідчого експерименту судовими експертами зроблений висновок про невідповідність в діях водія автомобіля встановлено Opel Movano вимогам Правил дорожнього руху України, які, з технічної точки зору, знаходилися у причинному зв’язку з виникненням даної дорожньо-транспортної пригоди.


 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень