Рівненські активісти можуть заборонити політичним партіям рекламуватись за бюджетний кошт

Та визначать види діяльності, на яку видаватимуть гроші

Політичні партії мають перестати витрачати на рекламу бюджетні кошти, аби держава продовжила фінансувати їх роботу. Цю та ряд інших змін хоче внести до законодавства Комітет Виборців України. Про це представник комітету Олексій Горецький сказав сьогодні  під час круглого столу в приміщенні Рівненського будинку вчених, де представники рівненських громадських організацій обговорили питання врегулювання державної допомоги політичним партіям.

Причиною скликання круглого столу стали проблеми, які виникли з наданням такої допомоги, а саме приміщень для прийому виборців. Так, офіси для роботи отримали здебільшого партії в обласних центрах, а серед районних політичних об’єднань були лише поодинокі випадки, як у Дубні та Вараші. Також виявилось, що у кожному місті це питання регулюється по-своєму.

Громади по-різному вирішують, кому надавати приміщення, а кому - ні. Голова громадської організації «Соціальне партнерство» Святослав Клічук пропонує давати офіси тим партіям, які пройшли в міську раду поточного скликання:

Пропозиція моя така: виграв вибори в міські раді - маєш право претендувати на приміщення. На вибори, якщо комусь треба окремий штаб зі своєю літературою, таємними нарадами і так далі, винаймаєте окреме приміщення. А це - має бути для роботи з виборцями, аналітичної роботи тощо.   

Цю пропозицію підтримала більшість присутніх. В результаті дискусії її учасники дійшли до висновку, що для початку варто створити депутатську комісію, яка ґрунтовніше дослідить питання оренди комунального майна в місті. До її складу мають входити представники всіх політичних сил, представлених у нинішньому скликанні Рівненської міської ради. На основі проведеного комісією аналізу далі можна буде сформувати новий порядок оренди комунального майна.

Що ж до усієї програми держфінансування, то комітет виборців України має пропозиції щодо внесення змін до законодавства, яке  регулює грошову допомогу політичним партіям. Її надаватимуть за умов, якщо об’єднання не будуть витрачати державні кошти на рекламу. Також їм варто встановити перелік видів діяльності, на яку видаватимуть гроші: робота з виборцями, навчання партійців, виплата заробітних плат тощо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень