Рівненські актори відзначилися у Польші

На сцені Нового Театру у Забже рівняни показали виставу "Останній строк" за твором В. Распутіна

Показ української постановки став супроводжуючим заходом до XV Ювілейного загальнопольського фестивалю сучасної драматургії "Представлена реальність" (XV JUBILEUSZOWY OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL DRAMATURGII WSPÓŁCZESNEJ „RZECZYWISTOŚĆ PRZEDSTAWIONA”). Рівняни не лише запрезентували власну творчість напередодні відкриття Фесту і познайомились з діяльністю польських колег, а ще й помилувалися містом по той бік кордону.

Загальнопольський Фестиваль Сучасної Драматургії "Представлена реальність" у м. Забже відбувається у 2015 році вже вп'ятнадцяте. Організаторами Фестивалю є місто Забже та Забжанський Новий Театр, де прагнуть віднайти найцікавіші зразки сучасного театру та показати людину в широкому соціологічному контексті, звичаєвому, політичному, релігійному. Щороку до участі у фестивалі запрошуються найвидатніші польські театральні постановки, які учасники представляють на сцені Нового Театру. Цьогоріч у рамках Фестивалю запланований показ 18 різножанрових вистав.

Запрошення приїхати у Забже восени, як гість Фестивалю, колектив Рівненського облмуздрамтеатру отримав ще у липні. Розпочалось усе з розмови двох театральних директорів - українця Володимира Петріва та поляка Єжи Макселона. 

Отож, влітку колектив театру розпочав підготовку до закордонних гастролей: виготовляли візи, готували рекламну продукцію польською  мовою, вкотре відшліфували виставу для, можливо, більш прискіпливої закордонної публіки, та зробили ще купу різноманітних організаційних речей, без яких поїздка була б неможливою.

Для показу у Польщі назву вистави змінили на "W ostatnią godzinę" ("В останню годину"). Саме  під таким найменуванням твір В. Распутіна "Останній строк" відомий у польському перекладі.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень