Рівненські синоптики пояснили, що таке «бабине літо» і коли на нього чекати

Яка температура має бути під час цього періоду

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Бабине літо – це народна назва тривалого періоду антициклональної активності атмосфери в осінній період.

Під час «бабиного літа» переважає ясна, тепла і суха погода, яка тримається протягом кількох діб або тижнів, повідомляють синоптики Рівненського гідрометцентру.

Справжнє «бабине літо» настає лише після початку метеорологічної осені, тобто коли протягом 5-7 днів середньодобова температура повітря тримається нижче +15 градусів.

 

Якщо ж метеорологічна осінь так і не настала, а у вересні встановилася тепла і сонячна погода, це не є «бабиним літом», - кажуть синоптики.

До прикладу, 2020 року в Києві воно настало лише 14 жовтня, а минулого року – в кінці жовтня. Найдовше «бабине літо» тривало в жовтні 2018 та 2019 років. Саме тоді було встановлено в Україні ряд кліматичних рекордів.

Настання «бабиного літа» залежить від географічної широти. Приміром в Одесі нерідко настає в листопаді, а в столиці починаючи з середини вересня, і аж до середини листопада.

Торік кліматична осінь настала на початку вересня, а це означає, що нинішня тепла погода претендує на звання «бабиного літа».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень