Рівненська тенісистка Завацька… про мозолі, біль у нозі та Австралію

20-річна рівнянка про професійний спорт

[media=213868]Днями спортивний журналіст Ігор Грачев поспілкувався із рівненською тенісною зіркою, Катаріною Завацькою. Матеріал вийшов на Xsport.ua. Подаємо в перекладі із... російської.

Катаріна Завацька у другому колі кваліфікації Australian Open, який проходив у Дубаї, не змогла подолати індійський бар'єр в особі Анкіта Райн - 2:6, 6:2, 3:6. Наступного дня дзвінок журналіста застав п'яту ракетку України на батьківщині - в Києві.

Завацька поступилася першій ракетці Індії в другому колі кваліфікації Australian Open

 - У матчі з Райн я не була розслаблена, як у першому матчі з Таусон. У першому сеті занадто довго підбирала ключики, аби зламати ритм суперниці. Вона діяла глибоко, неприємно для мене. Причому не 3-4 рази, а систематично - близько 10 розіграшів. Позитив у тому, що я змогла перевернути матч і зрівняти рахунок за сетами. Я знайшла необхідну тактику.

У третій партії мені просто не вистачило сміливості

Не змогла взяти себе в руки і розслабитися - входити в корт, адже її подача дозволяла це робити. Мене ж затиснуло, що коштувало путівки до фіналу. Проте я задоволена, що вдалося провести два матчі. Два хороших матчі.

Як ти оціниш свою форму зараз?

- Як далеко не найкращу. Мені необхідно вирішити проблеми зі здоров'ям, що займе певний час. Як тільки їх вирішу, мені стане легше виступати і дозволить набрати потрібну фізичну форму, без якої сьогодні нікуди - ви бачите, що всі дівчата виглядають зараз потужно. У мене ж цього нема. На додачу до всього перед сезоном вилізла стара травма - бурсит під ахіллом…

Грубо кажучи, кістка, яка тисне в кросівок

Тобі постійно боляче, коли ти ходиш, тим більше - коли бігаєш. Три роки тому через бурсит мені довелося залишити теніс на три місяці, оскільки біль наростала нестерпно. Щоб біль вгамувати, потрібні спеціальні вправи, причому без навантажень на ногу. Якщо кардіо - тільки велосипед, якщо м'язи на руки і ноги - робота з вагою в спортзалі. Ось і… на корті я не рухалася. Тренувалася «з місця». І тільки останній тиждень перед стартом в Дубаї почала грати на очки з дівчатами. Боліло, але при цьому вже не так гостро - я дотримувалася рекомендацій лікарів, зробила устілки.

Здоров'я плюс бурсит - ось така накладка...

Але я впевнена, що неприємності мене тільки загартують, коли я з ними впораюсь. Зараз не потрібно нікуди поспішати, не брати до уваги гонку за очками і рейтингом, що дозволить зосередитися на актуальній проблемі, яка мене стримує. У нашому виді спорту важко побачити те, що відбувається за лаштунками. Так що кваліфікацію АО-2021 запишу собі до активу…

Боролася, бігала з мозолями

Вибір, по суті, був «з двох зол»: або мозолі через нові устілки, або біль в нозі, яка вдвічі зменшує рухливість. Так, турнір не вийшов таким, яким би я хотіла, але нічого…

Будемо працювати, адже сезон тільки розпочався

Я обережно спитаю про твою проблему, яка повернула тебе до Києва.

- Не вдаватимуся в подробиці, але я шукаю вихід з ситуації. Мені - 20 років, і хотілося б довше залишатися в тенісі здоровою. Дискомфорт проявляється в основному на турнірах. Коли я не тренуюся і не граю в теніс - все нормально. Але як тільки починаються сильні навантаження, мій організм просто не витримує. У кінці минулого року, після турніру в Ташкенті, я захворіла мононуклеозом. Причому я про це не знала, залишаючись на ногах. Втома замучила, і всі супутні симптоми - гайморит, бактерії...

Моя імунна система дала збій і зараз я розплачуюсь за ті три місяці, які я відіграла, будучи хворою

Хворобу я переборола, але на ногах, не знаючи про діагноз.

Оптимальний вихід із ситуації - пауза або дозована кількість турнірів?

- Грати треба в будь-якому випадку, але брати матчі не фізикою, а головою і психологією.

 Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень