Рівненська спортшкола, яка готує олімпійців, потерпає від перевантаження (ФОТО)

Йдеться про ДЮСШ №1

Нагадаємо, як уже повідомляло Радіо Трек, одній з найстаріших спортивних шкіл у Рівному пропонують віддати приміщення обласної станції юних туристів.

Фактично щодня у приміщенні перебуває близько трьох сотень людей: це і діти, і їхні батьки.

Потрапивши на зайняття до школи, перше що впадає у вічі – це кількість дітей, які одночасно займаються у залі. Тут проводять заняття одразу з двох видів спорту: спортивної гімнастики та фрістайлу.

Незважаючи на надзвичайно тісні умови, тренерам вдається не лише надавати своїм учням якісну підготовку, але й виховувати чемпіонів всеукраїнського та світового рівнів. Вихованці школи представляли Україну на Олімпійських іграх 1998, 2002, 2006, 2010 та 2012 років.

Неналежні умови, за словами тренера відділення спортивної гімнастики з 15-річним стажем Олени Коротєєвої, обмежує у потенціалі і викладачів, і учнів:

- Ми працюємо на ентузіазмі та любові до своєї роботи. Однак, стан спортивного залу накладає на нас серйозні обмеження. Після того, як наші учні досягають певного рівня, ми змушені віддавати їх до Києва, щоб вони могли продовжити розвиватися. Звісно, це всеукраїнська практика, але ми змушені робити це раніше, ніж наші колеги з інших міст.

На незадовільні умови скаржаться і вихованці.  Люба почала займатися гімнастикою у віці 3,5 років, ходить на заняття 6 разів на тиждень.

Каже, що зал дійсно замалий, і дітям просто не вистачає місця:

- Гляньте хоча б на наш гімнастичний килим.

Між тим, зі слів директора спортшколи Людмили Баль, надто малі розміри килиму (9х12 замість 12х12 метрів) не лише створюють труднощі при тренуваннях, але й не дозволяють школі проводити будь-які офіційні змагання, оскільки наявність повноцінного гімнастичного килима є однією з головних вимог.   

Але, з її слів, навіть відсутність належних умов, насправді, не найбільша проблема:

- При наборі нових груп нам щоразу доводиться відмовляти величезній кількості дітей та батьків. Якщо у групі має бути 12 чоловік, то заявок приходить більше 200. Якщо ми отримаємо змогу займатися у новому залі, це буде значний крок на шляху розвитку спорту у Рівному. Ця проблема не є новою, ще у кінці 80-х нам обіцяли цілий палац спорту, але, зрештою, приміщення приватизували і зараз там - ринок Дикого.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень