Рівненська ОДА оголосила війну довгобудам

Будівельна галузь Рівненщини набирає обертів. Пріоритетом залишається розбудова соціальної інфраструктури – шкіл, дитсадків та лікарень.

У 2016 році в експлуатацію здається рекордна для останніх часів кількість об’єктів. Акцент – на розширенні освітньої мережі та завершенні довгобудів. Адже на Рівненщині один із найбільших показників народжуваності, а також в області багато «заморожених» об’єктів, - кажуть в ОДА.

У 2016 році з обласного бюджету на будівництво та реконструкцію дитсадків, шкіл та лікарень виділено 73 мільйони гривень, а це удвічі більше, аніж торік та втричі більше, ніж у 2014.

Інтенсивному розвитку будівництва в області сприяє й держава. Цьогоріч в галузь вдалося залучити 178 мільйонів гривень. З них Фонд регіонального розвитку спрямував 102 мільйони гривень.

Завершують довгобуд у селі Шпанів Рівненського району. Цю школу люди чекали 27 років. Вже цього року зведуть три навчальні блоки, де навчатиметься понад півтисячі дітей.

До кінця 2016 року введуть в експлуатацію школу в селі Тинне Сарненського району, будівництво якого було розпочато в 2008 році. Заклад є одним з найбільших в Україні в сільській місцевості, а кількість школярів тут постійно зростає. Добудова закладу дасть можливість забезпечити комфортні умови для навчання більше 1000 сільських дітей.

94% готовності має школа в селі із найбільшою народжуваністю в Україні – Глинному Рокитнівського району. Будівництво закладу розпочали 12 років тому. Після здачі в експлуатацію тут навчатиметься вже майже вісім сотень школярів.

Крім того, у 2016 році розпочато будівництво об’єктів, важливість яких також важко переоцінити. Це, зокрема, школа у селі Горбаків Гощанського району. 1,5 млн грн цьогоріч передбачено на реконструкцію Степангородської школи Володимирецького району. Символічну капсулу часу у будівництво нової школи закладено у селі Пісків Костопільського району. Вже в цьому році на будівництво виділено більше 16 мільйонів.

Загальний обсяг капітальних інвестицій у будівельну галузь за І півріччя 2016 року збільшився на чверть від попереднього року і складає 1,5 мільярда гривень.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень