Рівненська єпархія УПЦ хоче землю у центрі міста, щоб зробити ремонт

Ремонтувати планує своє адмінприміщення, що на вулиці Лермонтова, 3

Приміщення Рівненської єпархії УПЦ (фото "Рівне вечірнє")

Це приміщення єпархія орендує у міста. Тож землю за церковників попросило міське управління комунальної власності. На засіданні бюджетної комісії міськради заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук пояснив:

Капітальний ремонт без виділення землі зробити неможливо. Тому підготували проект рішення. Бо це – наше майно. Воно - у  комунальній власності. Перебуває в оренді єпархії.

Проектом рішення пропонується надати управлінню комунальної власності

майже 8 соток землі в оренду на 50 років для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування (для обслуговування нежитлового приміщення) з правом укладання договору суборенди.

Депутат Микола Бляшин поцікавився, чи не зможе після цього єпархія приватизувати приміщення. Адже коли у приміщенні зроблено не менше 25% невід'ємних поліпшень, тоді орендар може претендувати на приватизацію. Але Сергій Васильчук пояснив, що єпархія не просила дозволу на здійснення невід’ємних поліпшень. 

Але слова Бляшина стримали більшість міських обранців від голосування за цей проект рішення. Тож його підтримали лише два депутати. А остаточне рішення з цього приводу прийме міська рада.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень