Рівненська бібліотека пристосована для людей із особливими потребами

Їх там не тільки навчають, але й пропонують цікаве дозвілля

У Рівненській обласній бібліотеці навчають людей із порушенням зору новітнім ІКТ (інформаційно-комп’ютерним технологіям), створили адаптований ресурс для людей із порушенням зору та слуху, організували інтелектуально насичене дозвілля. Зокрема, для читачів з вадами зору Інтернет-центр пропонує: автоматизовані робочі місця, спеціальне програмне забезпечення (JAWS), можливість друку тексту десятипальцевим методом за допомогою програм збільшення зображення, синтезатора мови та клавіатурного тренажера, дисплей зі шрифтом Брайля, принтер зі шрифтом Брайля, тифлоплеєр, доступ до інформаційних ресурсів мережі Інтернет. 

Для слабозорих та незрячих користувачів бібліотеки формується фонд аудіокниг української та зарубіжної літератури, здійснюється запис аудіокниг на замовлення. Для людей з порушенням зору розпочато створення аудіобібліотеки навчальної та художньої літератури у форматі «дейзі».

З метою активного спілкування та проведення дозвілля у бібліотеці започатковано «Кінолекторій», перегляд та обговорення фільмів із субтитрами та тифлокоментарем. В рамках цього проекту щомісяця здійснюються перегляд адаптованих  художніх, документальних фільмів та мультфільмів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень