Рівненщина вимагає легалізації бурштину

Відповідна петиція зареєстрована на офіційній сторінці Президента України

[media=45852] 

«Легалізувати видобуток бурштину як громадянами так і приватними чи державними підприємствами (щоб кожен громадянин мав право законно видобувати бурштин та інші корисні копалини, і відповідно сплачувати податки)», – зазначено у зверненні.

Петицію подали три дні тому. Для того, аби її розглянув Президент, вона повинна протягом трьох місяців набрати більше 25 тисяч підписів. На сьогодні за неї проголосувала 21 людина.

Загалом, на розгляд Петру Порошенку зареєстрували аж шість петицій, які стосуються теми видобутку бурштину в Україні

Зокрема, українці просять дозволити копати сонячне каміння усім охочим за умови оподаткування їх роботи, знайти компроміс між місцевими мешканцями багатих на бурштин регіонів та владою, а також захистити ДП «Укрбурштин» від неправомірних посягань та знищення.

Варто зазначити, що у трьох областях України – Волинській, Житомирській і Рівненській виявлено поклади дороговартісного бурштину-сирцю. Через його незаконний видобуток в Україні потерпає природа. Екологи наголошують, що помповий метод, яким користуються бурштинокопачі, шкодить ґрунтовим водам і зневоднює систему штучної меліорації. Фактично, замість лісу в цих  регіонах залишається пустеля, де багато років не зможуть існувати ні тварини, ні рослини.

Нагадаємо, днями у Зарічненському районі знову стріляли через бурштин, а на початку серпня на Рівненщині правоохоронці затримали рекордну партію бурштину на 3 мільйони доларів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: бурштин
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень