Рівненщина просить у Києва повернути нормальні ліки для діабетиків

В аптеках є препарати, від яких сліпнуть

Депутати Рівненської обласної ради вирішили звернутися до керівництва держави у зв’язку з нестачею в області ін’єкцій інсуліну.

Відповідне звернення вони ухвалили на сесії Рівненської облради  у п’ятницю. Рада занепокоєна тим, що мешканці краю при зверненні до аптек за препаратом інсуліну іноді змушені доплачувати певний відсоток за препарати. В більшості аптек препарати інсуліну, необхідні для лікування, взагалі відсутні.

Ось частина звернення:

В області існує потреба у забезпеченості інсуліновмісними препаратами хворих на цукровий діабет, зокрема тих, які мають інсулінозалежний тип хвороби, тобто потребують постійних, безперебійних ін’єкцій.

 

При цьому держава зобов’язалася забезпечувати інсуліном усіх, хто його потребує, але програми з забезпеченості хворих препаратом фінансуються не в повному обсязі.

 

Відповідно, існує нестача препаратів інсуліну в аптеках області. А в тих поодиноких випадках, де інсулін в аптеці є, люди змушені компенсувати відсоток вартості препарату, хоча раніше він був повністю безкоштовним.

 

Крім того, в окремих аптеках є препарат інсуліну вітчизняного виробництва, проте він не допомагає, а навпаки – викликає сліпоту. Вже кілька місяців в аптеках області відсутній препарат «Хумулін», який необхідний для підтримки життєдіяльності хворих на цукровий діабет. 

Тож обласна рада просить Верховну Раду, Президента та Уряд, аби вони вплинули на постачання препаратів в область.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень