Рівненщина отримає препарат для лікування тяжких хворих на COVID-19

Ліки відправлять у всі регіони країни

Сьогодні, 3 квітня, в регіони України планують відправити 2 250 пачок препарату «Плаквеніл», який  застосовують при тяжких формах коронавірусної хвороби.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що їм передали 3 тисячі пачок препарату. 2250 з них відправлять по областях, а 750 залишать Києві – для швидкого реагування. Однак для того, аби ліки поїхали в регіони, потрібно підписати договір  з «УкрМедПостач». Зробити це планують сьогодні.

«Плаквеніл»  – один з кількох препаратів, що містить речовину гідроксихлорохін, яку застосовують при лікуванні від коронавірусу. Нині МОЗ веде переговори з різними компаніями щодо поставок цього препарату. 

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов  наголосив, що наступного тижня Україна отримає  достатньо цих ліків, щоб потенційно лікувати до 20 тис. пацієнтів.

МОЗ рекомендує не купувати цей препарат в аптеках без рецепта лікаря. Оскільки самолікування може бути небезпечним.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень