Рівненщина екстрадувала злочинця у Молдову

Він відбував покарання у Полицькій виправній колонії

39-річний чоловік, уродженець Ниспоренського району Республіки Молдова, перебував у розшуку з 2004 року компетентними органами Молдови за вчинення низки кримінальних злочинів, в тому числі за втечу із місця ув’язнення. 

Чоловіка затримали українські правоохоронці у 2005 році за підозрою у вчиненні на території Кіровоградської області тяжких злочинів, в тому числі - умисне вбивство. Вироком суду останнього засуджено до позбавлення волі строком на 15 років та поміщено до Полицької виправної колонії (№76), що на Рівненщині.

За запитом Міністерства юстиції Республіки Молдова Генеральна прокуратура України прийняла рішення про видачу (екстрадицію) злочинця для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на території рідної країни.

Тому у червні 2016 року, як тільки закінчився строк ув’язнення,  засудженого було звільнено з місця позбавлення волі та знову ж правоохоронцями затримано. Прокуратура Рівненської області ініціювала  застосування до нього судом екстрадиційного арешту.

На виконання міжнародного запиту та положень Європейської конвенції про видачу правопорушників іноземний злочинець у супроводі правоохоронців вибув у липні 2016 року із Рівненського слідчого ізолятора плановим етапом до Одеської установи виконання покарань з метою подальшої фактичної передачі правоохоронним органам Республіки Молдова.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень