«Рівнегаз» передав допомогу інфекційному відділенню міської лікарні

Це необхідні побутові засоби

У середу до інфекційного відділення Рівненської ЦМЛ завезли побутові товари та засоби гігієни, необхідні у повсякденній роботі медиків.


Зокрема це пральний порошок, паперові рушники, серветки, мило, лампочки, відра, швабри — придбані за кошти АТ «Рівнегаз».


Ми подавали список, що нам найбільше потрібно в цей період і все, навіть більше, доставили дуже оперативно. Це не препарати чи засоби захисту, хоча ми кожного дня працюємо над тим, щоб закупити їх більше. Це засоби гігієни та допоміжні побутові речі, які нам потрібно для щоденної роботи.
Їх потрібна велика кількість, а в розхідні, в планові чи цільові витрати ці речі не входять, — розповіла завідувачка інфекційного відділення для дорослих Рівненської ЦМЛ Галина Максимчук.


[media=175700]


Про нинішню ситуацію у відділені, до якого в першу чергу звертаються за медичною допомогою ті, хто відчуває недугу, Галина Максимчук зазначила:


В нас цей коронавірус вже є. Всі медики й фахівці це розуміють.
Просто абсолютна більшість - це легкі форми, які ми не фіксуємо. В нас немає скринінгових тестів, хоча в області вони вже є і їх роздають.


Але складність цих тестів полягає в тому, що їх варто робити не раніше 4-5 дня від захворювання, інакше вони будуть не показовими. Ми витратимо тест не за призначенням.


Я вважаю, що нам потрібно мобілізувати свої сили, фінансові можливості, свої емоції. Триматися всім, бо взаємодопомога завжди допомагала людям. Це проблема для всіх країн.


Ситуація складна. Треба всіх рекомендацій дотримуватися по самоізоляції, це важливо, щоб не було масового одномоментного надходження у медичні заклади. І думаю, саме ця ізоляція допоможе нам впоратися із цією ситуацією.


Чи реєструють на сьогодні у відділенні збільшення звернень населення, паніка є?


Масового напливу немає. Тиждень тому була інформація, що з’явилися швидкі тести та всі почали йти із питаннями: чому ви не робите?


Але коли пояснюєш ситуацію, що тестів немає, що ми не робимо ці тести, за яких умов почнемо робити — люди розуміють. Надіємося, що українці — сильна нація. Побороли всі та поборемо і цю інфекцію. Головне — взаємодопомога і дотримання всіх вимог, - говорить Галина Максимчук. 

Окрім допомоги Рівненській ЦМЛ, «Рівнегаз» надає допомогу й іншим медичним закладам. Це костюми біологічного захисту, захисні маски, окуляри, хлоровмісні засоби, засоби для обробки рук. А також оплачує транспортні послуги для перевезення медперсоналу.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень