Рівне разом з усім світом закликало Путіна припинити війну (ФОТО)

Під час акції Stop Putins War In Ukrainе, що пройшла на Майдані Незалежності

До акції долучилися понад 70 країн світу. Не оминула вона і Рівне. 21 січня о 13:00 на Майдані Незалежності зібралися представники громадської організації Державна Ініціатива Яроша (ДІЯ).

Прийшли не тільки мирні жителі, а й військові. Народний герой України Лариса Кирикович оголосила перед журналістами основні вимоги, задля виконання яких зібралися активісти:

Ми вимагаємо посилити та збільшити спостережливу місію ОБСЄ в зоні АТО, а також звільнити незаконно ув’янених на території Росії та окупованого Криму громадян України, які сидять через політично вмотивовані та сфабриковані звинувачення.  

Командир 18 загону тактичної групи «Волинь» Володимир Андрушечко з позивним «Тихий», лише сьогодні повернувся з передової. Говорить, що на минулу акцію не встиг потрапити, але цього разу був дуже радий долучитись:

Тільки повернувся о 8-й ранку із зони АТО. Навіть там для нас потрібна підтримка в подібних проявах. Такі патріотичні настрої в тилу – це одна із складових перемоги над ворогом.

На Рівненщині координатором громадського руху «ДІЯ» є Роман Коваль:

Сьогодні в 72 країнах світу проводиться акція СтопПутін. В першу чергу світова спільнота має зрозуміти, що тільки спільно ми можемо зупинити російську агресію.

 

Політичні сили інших країн мають почути нас та посилити свій вплив на боротьбу з головним агресором Путіним. Війна - це не природньо і її потрібно зупинити.

Акцію СтопПутін у світі проводять вже втретє. Головні координатори перебувають у Швейцарії та Бельгії. Наступний збір активістів у всьому світі планується протягом двох наступних місяців, зазначив Роман Коваль.

Після оголошення вимог до світової спільноти, присутні заспівали гімн України поряд з пам’ятником Тарасу Шевченку.
Активісти заспівали повну версію пісні, написану Павлом Чубинським. До офіційної версії гімну увійшли лише перший куплет та приспів, а наступні рядки вважалися політично не коректними у відношенні до Росії. Члени «ДІЯ» говорять, що РФ вже посягнула на нашу територіальну цілісність, і ці слова є як ніколи доречними.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень