Рівне потребує 20 нових тролейбусів. НЕГАЙНО (ПЕТИЦІЯ)

Містяни вимагають замінити у Рівному старі тролейбуси – новими

На сайті міської ради зареєстрували петицію з вимогою негайної заміни старих тролейбусів. Автором петиції став Антон Бриних.

У тексті він докладно пояснює причину свого звернення, й вважає що одномоментно необхідно замінити щонайменше 20 одиниць такої техніки.
 

У сусідніх обласних центрах тролейбусний рухомий склад оновлюється за кредитними програмами Європейського інвестиційного банку.

Наприклад, в Івано-Франківську закуплено 29 нових тролейбусів «Белкоммунмаш» (поза тим – близько двох десятків б/у тролейбусів MAN та Volvo з низькою підлогою), у Львові – 50 тролейбусів «Електрон», а у Луцьку очікується 30 тролейбусів «Богдан». Старі машини при цьому вилучаються з експлуатації та списуються.

За останні чотири роки містом було закуплено 16 одиниць нових сучасних тролейбусів (15 «МАЗ-Дніпро» та 1 «БКМ-Вітовт»), і ще 3 планується у 2020 році.

Однак для 7 машин, обладнаних можливістю автономного ходу, було організовано нові маршрути, а решта 9 – це надто мало для обслуговування чинної тролейбусної мережі, не кажучи вже про досить туманні, але необхідні перспективи її розширення.

Три нових тролейбуси щороку – це не та кількість, котра дозволить підтримувати систему у збалансованому стані хоча б у найближче десятиліття. Окрім тролейбусів Шкода-9Тр та Єльч дуже скоро потребуватимуть списання і машини марки Шкода-14Тр, найстаріші з яких випущені у 1983-1984 роках.

Рівне потребує НЕГАЙНОЇ заміни 10 тролейбусів Шкода-9Тр 1979-82 років випуску, 7 тролейбусів Єльч, котрі у конструктивному плані помітно поступаються за якістю Шкодам, а також тролейбусів Шкода-14Тр, котрі мають найбільше зношення елементів.

Отже, першочергово та одночасно має бути закуплено як мінімум 20 нових машин.
 

На думку автора петиції, міський голова повинен підготувати й винести на розгляд міської ради програму модернізації міського транспорту, яка передбачає купівлю 20 нових тролейбусів.

Підтримати петицію можна за посиланням. Збір підписів триватиме до 20 липня. Слід зазначити, що рівняни активно долучилися до цієї петиції, тож ймовірно 300 необхідних для розгляду звернення підписів завершать збирати й під час вихідних.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень