Рівне - це ти: рецепти розвитку міста від відомих рівнян (ФОТО)

[media=195496]Вже традиційно в останню неділю серпня рівняни відзначатимуть День міста. Міста, Магдебурзьке право якому здобула жінка. Міста, яке тричі ставало столицею України. Міста, де бували, жили, навчалися, працювали письменник, якого хотіли номінувати на Нобелівську премію, Улас Самчук, учень місцевої гімназії, що згодом став автором «Сліпого музиканта», Володимир Короленко…

За що зараз люблять Рівне? Який подарунок хотіли б зробити йому на День народження? Про це ми запитали у відомих рівнян.

Активні, цілеспрямовані та привітні люди

[media=195458]Рівненський бізнесмен та благодійник Юрій Чаборай обожнює Рівне за його жителів:

Насправді місто – це, перш за все, люди. Вони створюють атмосферу, настрій і, звичайно ж, обличчя Рівного. Вони його розвивають, роблять комфортним і гарним. Пройдіться містом і ви зустрінете тисячі привітних рівнян. Це додає наснаги та робить життя в місті затишним. Також рівняни цілеспрямовані та знають, чого хочуть. Мене завжди тішить, коли дізнаюся про успіхи тих, хто народився в Рівному. Особливо коли мова йде про молодь. Адже це вони в подальшому дбатимуть про місто. А люди, які відчули смак успіху, зуміли вдало реалізувати задум, краще розуміють напрям подальшого руху.

 Зі свого боку, хочеться, щоб у містян було більше можливостей реалізовувати себе у різних сферах. В тому числі, у спорті та культурі. Тому наша компанія «Inter-Beton» впродовж багатьох років підтримує талановиту рівненську молодь. Адже це одна з кращих інвестицій у майбутнє і подарунок місту.

Місто – зелене і квітуче

[media=195461]Підприємниця Олександра Коваленко родом із Львівщини, але і там вона чула про красу Рівного:

У мене був вибір, куди поїхати на навчання. Однак на малій Батьківщині говорили багато хорошого про Рівне. Коли я сюди приїхала, то одразу відзначила, наскільки місто зелене. Вже з роками, живучи тут, я полюбила Рівне не так за природу, як за людей. Мені комфортно співпрацювати з місцевими жителями. Хоч у мене й у чоловіка немає тут жодного родича, саме в Рівному ми створили свій бізнес. Наразі  я займаюся тим, щоб місто стало привабливішим для туристів. Воно має бути цікавим для людей. Нам потрібно користуватися своїм унікальним розташуванням. Адже Рівне знаходиться на транзитному шляху. Треба лише зробити так, щоб туристи не оминали нас, а приїжджали дивитися на цікаві об’єкти і локації. Наприклад, у Рівному є Органна зала. Це маленька копія Нотр-Дам-де-Парі. Однак вона абсолютно не розрекламована. У мене є мрія, щоб від Органної зали до гідропарку пролягала пішохідна доріжка для туристів із різними атракціями.

Тут народжуються захисники

[media=195460]Голова координаційної ради ветеранів Сергій Кальмук наголошує, що у Рівному народжуються справжні захисники Батьківщини:

Наше місто асоціюється у мене із гарними та сміливими людьми. Дуже багато патріотично налаштованих хлопців та дівчат пішли боронити Україну на Сході, коли це було потрібно. Наразі ми працюємо над тим, щоб дати ветеранам можливість після фронту повернутися до нормального життя. Особисто я з побратимами створили ветеранську компанію, де на роботу беремо АТОвців. Якщо не можемо влаштувати ветерана до нас, то намагаємося знайти йому інше підходяще місце.

Також я добивався, щоб для тих, хто повернувся з війни, був створений спеціальний комунальний заклад «Ветеранський простір». Ця установа консультує усіх АТОвців  області. Тобто, туди може звернутися будь-який військовий. Оскільки установа працює, то ветеранам не треба витрачати море часу на ходіння по чиновницьких кабінетах.

Це місто багатьох поколінь

[media=195459]Очільниця управління культури та туризму Рівненської облдержадміністрації Любов Романюк каже, що любить Рівне за його родинний затишок:

Я народилася у Рівному, тут народилися і ростуть мої діти. Це місто, яке є нашою домівкою і яке я щиро люблю. Через це хочу, щоб воно розвивалося. І докладаю до цього зусиль. А щодо подарунків, то вважаю, що їх варто робити не лише до Дня міста. Так, мені хочеться, щоб життя рівнян та їх дозвілля було яскравішим і щоб це об’єднувало. До того ж, цікаві дійства мають відбуватися не лише в центрі міста. Чудовими локаціями є і мікрорайони Рівного. Тому вже традиційно у серпні, на Медового Спаса, ми влаштовуємо свято в Золотієві. У мене якось виникла ідея організовувати фестиваль, щоб згуртувати місцевих мешканців. Коли ми почали досліджувати місцеві традиції, то дізналися про чудову історію краю і талановитих мешканців мікрорайону. Разом із тим, тут живе багато пасічників і умільців. Так, завдяки спільним зусиллям, з’явилася традиція: перед кожним Маковея проводити свято меду і трав «Золотіївські ряди». Щороку на це дійство з’їжджаються сім’ї з усієї України. На жаль, цьогоріч ці плани порушив карантин. Натомість і в таких умовах ми шукаємо можливості для того, аби місцеві мешканці відчували, що про них турбуються, та мали можливість себе проявити.

Місто мрій та домашнього затишку

[media=195462]Громадська діячка, експертка з податкового законодавства, голова ради ГО «Інститут Податкових Реформ» Олена Хотенко переконує, що не любити Рівне неможливо, і має чимало креативних ідей для його розвитку.

Моє місто - місто мрій, місто юності, місто кохання. Місто затишних парків, де вчаться ходити маленькі ноженята наших дітей. Місто чисельних вуличок, якими щовечора гуляють закохані. Місто тисячі вогнів і вогників, що мерехтять поза фіранками тихих вечірніх будинків. А за кожною шибкою там - ціле життя. У мого міста свій, уповільнений ритм. У нього неповторний запах вранішньої кави. У Рівного неймовірна енергетика затишку, комфорту та компактності. Тут мої друзі, мій дім, моя родина. Тут моя душа і моя любов.

Рівне – місто без віку: таке юне і таке древнє водночас. Воно надихає і закохує на все життя. І де я не опинилася б, яку точку на мапі світу не обрала б, мої спогади повертають мене додому. Повертають, щоб з далеких країв привезти, як сувенір, нові ідеї, вдосконалити місто, дати йому нову енергію і рушій для розвитку.

Традиційно до Дня міста, я дуже хочу зробити Рівному подарунок. Ми з командою однодумців вже запланували безліч цікавих проектів для Рівного і рівнян. Незабаром у місті з‘являться: арт-майданчики для розвитку та розваг містян; креативний простір «Rivne Hub» для нових проектів та обміну ідеями; танцмайданчик та зона кінопереглядів для людей похилого віку; постійно діюча виставка - музей історії бурштинового краю.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень