Рівне за інноваціями у школах відстає. Від сіл

І така ж ситуація - в інших містах обласного підпорядкування

Бо при забезпеченні за програмою Нової української школи технічними новинками їх дають однакову кількість кожному закладу, а не розраховують на кількість класів чи дітей у ньому.

Тож сільська школа, де один 1 клас, отримує стільки ж технічних засобів навчання, як, приміром, школа №26 Рівного, де набрали 5 перших класів.

Про це заявив на засіданні міськвиконкому заступник начальника міського управління освіти Василь Харковець. 

За останні два роки ситуація з оснащенням шкіл поліпшилася. І нині у 36 навчальних закладах Рівного та Квасилова налічується понад 2 тисячі комп’ютерів з ноутбуками. 

 

Так, у 2019 році була субвенція з держбюджету за умови співфінансування з містом. І закупили 384 комп'ютери на понад 4 млн грн. З цієї суми 70% коштів надав держбюджет.

І якщо декілька років тому на 1 комп’ютер міста припадало 19 учнів, то нині 15. Але Міністерство освіти ставить планку у 10 дітей на 1 комп'ютер. Тож Рівне поки відстає від цього показника. 

Дещо поліпшити ситуацію з оснащенням технічними новинками шкіл допомогла пандемія коронавірусу і запроваджене через карантин дистанційне навчання. Бо для його проведення у школи Рівного закупили

380 роутерів, 97 маршрутизаторів , 142 акустичні системи, 142 веб-камери і 50 триподів – тримачів для мобільних телефонів, - поінформував Василь Харковець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень