Рівне втратило позицію у рейтингу кращих міст для ведення бізнесу за версією Forbs

Та й торішній лідер змінився. Через пандемію?

Forbs оприлюднили оновлений рейтинг кращих міст для ведення бізнесі.  Оновлення провели через зміну методології укладання. Рейтинг складають аби допомогти інвесторам обрати краще місце для реалізації своїх проєктів.

Додався показник готовності міст до пандемії. Довелося врахувати й те, що Держстат тепер звітує про показники субнаціонального рівня з урахуванням нового адміністративно-територіального поділу, тому в деяких випадках доступні показники не міст, а районів. Як і раніше, ми оцінювали всі міста з населенням понад 90 тис. людей на контрольованій частині України, — зазначає видання.

Тогорічний лідер Івано-Франківськ опустився у рейтингу на чотири сходинки. Натомість на перше місце вийшов Київ.

У Києві – найвищі в країні ділова активність та купівельна спроможність населення. Не завадив навіть той факт, що передмістя забудовуються набагато інтенсивніше, ніж столиця.

На другому місці як і у 2020 році – Вінниця. Не змінився володар третьої сходинки – це Львів. Тут розвитком міста задоволені 56% населення.

Рівне цього року опинилося на 21 сходинці рейтингу. Проти ситуації у 2020 році місто втратило два місця.

 

Наразі детального пояснення, що саме стало причиною зміни позиції немає. Чи то показники прозорості влади (Рівне має тільки 29 балів у рейтингу, при максимальному балі - 100), низька міграційна привабливість, чи брак балів у категорії – транспортне сполучення.  

Загалом у рейтингу 38 місць, і останнє цього року посідає Лисичанськ. 

Видання зазначає, що рейтинг  складено на основі 10 критеріїв, які мають «рівну» вагу. До рейтингу залучені міста з населенням понад 90 000 осіб, крім 10 міст, що станом на 1 вересня 2021 року розташовані на територіях, не підконтрольних Україні. Максимальна оцінка за кожним з критеріїв становить 100 балів.

За матеріалами Forbs.ua та finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень