Рівне рятує рідкісних мавпочок з Харкова (ФОТО/ВІДЕО)

Від'їдаються після пережитого стресу

Зоопарк Рівного прихистив приматів з харківського еко-парку.

Для нових мешканців змайстрували кращі вольєри, на які кошти зібрали рівняни. Ідеальні умови створили гібонам і капуцинам. 

- Как ви тут? Адаптировались уже, ребятки?, - напівжартівливо запитує у гібонів екс-працівник еко-парку Харкова Андрій Гапченко.

Цих рідкісних приматів привезли кілька днів тому. 

- Смогли по обстрелами из Фельдман эко-парка эвакуировать около 3 тысяч животных. Это фактически военная операция, гибли животные и люди, - розповів нині вже працівник зоопарку Рівного Андрій Гапченко. 

Гібони вже оговталися від стресу, на них можуть подивитися відвідувачі. Раціон для новеньких - найкращий: фрукти та навіть молочна продукція. Дитинчата від'їдаються після пережитого стресу. 

Для приматів з Харкова створили нові вольєри. На будівництво відвідувачі зібрали понад 160 тисяч гривень і тепер у комфортних умовах живуть четверо дитинчат гібонів. 

Поряд — харківська родина капуцинів. І умови в переселенців чудові — вольєр, адаптований для ігор. Адже зоопарк Рівного має великий досвід утримання мавп. 

- Ті умови, які ми їм надаємо, мусять бути повноцінними. Немає сенсу вивозити з під-обстрілів, в якусь примітивну клітку. Краще щоб то був великий просторий вольєр, щоб побути на сонечку, - зауважує керівник зоопарку Рівного Олег Павлюк. 

За кілька днів очікують на евакуацію ще однієї родини приматів. Харчів вистачить усіх, запевняють у зоопарку. Як тільки закінчиться війна — усіх повернуть назад.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень