Рівне – єдине місто в Україні, яке отримає майже мільйон євро від програми «NetZeroCities»

Гроші будуть надходити поетапно

Рівне стало першим містом України, яке отримає майже мільйон євро від програми «NetZeroCities» на реалізацію проєкту щодо адаптації до змін клімату.

Про це Радіо Трек повідомив керівник департаменту економічного розвитку Володимир Липко.

За його словами, було понад 100 міст-претендентів на грант від програми «NetZeroCities». Це були міста як з Європи, так і з України. Однак гроші отримають лише 53 міста, серед них і Рівне – єдине українське місто.

Гроші надходитимуть поетапно впродовж двох років. Перший транш від програми очікують орієнтовно у травні. Європейськими коштами розпоряджатиметься департамент економіки, на базі якого створять робочу групу у складі менеджерів та кураторів проєкту.

Протягом двох років Рівне має створити енергетичний паспорт громади, розробити сценарій переходу міста до «нульових» викидів вуглекислого газу до 2050 року і популяризувати підходи енергоефективності.

В межах програми запланована і взаємодія з рівнянами. Зокрема, передбачені обговорення та навчання голів ОСББ щодо основ енергоефективності.

Нагадаємо, що завдяки гранту в Рівному планують впровадити нові екологічні підходи, покращити транспорт, модернізувати будівлі, енергетичні системи та навести лад з відходами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень