Результати бурштинового пікету під Рівненською ОДА

Чого вимагали і яку відповідь отримали громади сіл Томашгород і Єльне

Сьогодні кілька десятків людей з Рокитнівського району приїхали на комісію обласної ради.

Вони хотіли висловитися проти надання землі приватному акціонерному товариству «Державна акціонерна компанія «Українські поліметали» для геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину ділянки Єльне.

Щоправда, прийшли вони на комісію з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції.

А погодженням документів і дозволів займається постійна комісія з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Утім, на засідання прийшов і голова профільної - екологічної комісії Володимир Валявка. Він повідомив, що комісія під його головуванням розглядала це питання, і ухвалила рішення надати землю, у разі укладення інвестиційної угоди між компанією і громадою села:

- Рекомендацією комісії було погодити цій компанії при умові, якщо вони підпишуть інвестиційну угоду з місцевою громадою. На цей момент, я так розумію, що вони не підписували жодних угод і проти здійснення діяльності цієї компанії. Тому, наша позиція: ми теж це питання будемо повторно розглядати 30 травня і запрошуємо громаду Єльного.

Як повідомив сільський голова Томашгорода Володимир Яцкевич, до нього представники компанії зверталися, на що він їм відповів, що питання надання землі має вирішувати громада:

- Моя відповідь була, що це тільки через громадські слухання. Тільки це питання погоджувати із громадою. Ці представники більше не з’являлися і ніякої інформації нам не надавали. Ми прийшли до вас, щоб надати вам інформацію, що місцеве самоврядування не надавало погодження і громада проти видобутку бурштину.

Крім того, люди побоюються, що у них можуть відібрати сільськогосподарські паї, які тозміщені на тій території.

Йдеться про ділянку орієнтовною площею 1,5 тисячі гектарів.

Отже, продовження цієї теми відбудеться 30 травня, під час чергового засідання екологічної комісії. Представники громади пообіцяли приїхати на засідання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень