Результату - нуль: у Рівненській ОДА пробували вирішити освітній конфлікт

Але сторони так і не обрали шлях вирішення проблеми

У Млинові не можуть знайти вихід з освітнього конфлікту. Про нього ми писали  у публікації «Винні політики?»: про освітній конфлікт у райцентрі на Рівненщині. Коротко його суть: 

керівництво ОТГ виступає за те, щоб об'єднати місцеві школу №3 та гімназію, створивши на базі першого закладу опорну школу. А батьки школярів гімназії та педагоги цього закладу - проти. 

Щоб прийняти якесь рішення, вони попросили допомоги у керівництва області. Але тригодинне обговорення за круглим столом у Рівненській ОДА не дало ніяких результатів. По сім представників від адміністрації, голови Млинівської ОТГ та гімназії визначали всі "за" і "проти" об’єднання шкіл . Ще близько 40 осіб, які проти закриття гімназії, сиділи в залі і також озвучували свої аргументи.

Голова Млинівської ОТГ Дмитро Левицький переконував присутніх, що

злиття навчальних закладів зекономить енергоресурси і дасть можливість облаштувати мистецько-спортивний комплекс для школярів та дитячий садок у звільнених приміщеннях гімназії.

Педагогічний колектив гімназії доводив, що 

у них дуже високий рівень освітніх послуг, зокрема навчання французькій мові і школа навіть є членом Французького альянсу. І через об'єднання закладів постраждають їхні учні.

Зі слів педагогів заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко зробила висновок, що головна причина конфлікту - непоінформованість батьків та педагогів. Адже у зв'язку з освітньою реформою вже не існуватиме закладів нового типу, до яких нині відносять гімназії.

Погодьтесь, що, очевидно, мало спілкуєтеся з громадськістю, якщо виникла така конфліктна ситуація. І, мабуть, більше треба було говорити і роз’яснювати, щоб мешканці розуміли, що буде через рік чи через два роки, - звернулася вона до голови Млинівської ОТГ Дмитра Левицького .

Світлана Богатирчук-Кривко також зауважила, що, відповідно до закону про децентралізацію, рішення щодо об'єднання навчальних закладів можуть прийняти виключно депутати ОТГ. 

Тож крапку в цьому питанні вони поставлять на сесії 26 червня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень