РЕНОМЕ-СМАРТ з Рівного виведе місто на Сході на новий рівень

Там реалізують транспортне рішення й запустять Smart Ticket

Валідатор для оплати проїзду
ФОТО ілюстративне

Рівненська ІТ-компанія РЕНОМЕ-СМАРТ стала інтегратором транспортного рішення в Маріуполі. У місті готові до впровадження проєкту Smart Ticket

Тобто у міському транспорті можна буде оплачувати проїзд карткою, пояснила в ефірі Радіо Трек гендиректорка групи компаній РЕНОМЕ, директор РЕНОМЕ-СМАРТ Надія Гладкевич. Впровадження єдиного квитка вирішить одразу кілька питань:

Зрозуміло, що на початковому етапі працюватиме й готівкова оплата проїзду. Але разом з тим, це значно спростить процес монетизації пільг для населення. Пільговикам не потрібно щоразу показувати посвідчення й чекати дозволу водія скористатися правом на проїзд.

 

Усі дані щодо пасажира містить його картка, її достатньо сканувати. Так само відбувається й оплата, - каже Надія Гладкевич.

Надія Гладкевич
Надія Гладкевич - гість студії Радіо Трек

Smart Ticket - це національний проєкт, який в майбутньому дозволятиме скористатися будь-яким видом транспорту, купувати квиток на літак, поїзд чи міжобласний автобус. 

За словами Надії Гладкевич проєкт було легше впровадити у Маріуполі, ніж у Рівному. Адже там 80% міського транспорту – комунальний. Проте й в такому випадку до реалізації долучились майже десяток різних компаній й держава. 

РЕНОМЕ-СМАРТ у проєкт є технологічним партнером. Зокрема забезпечуємо роботу цього сервісу, встановлюємо валідатори власного виробництва. Налагоджуємо роботу систему, вчимо нею користуватися.

 

Перед нами стоїть складна задача – здешевити виробництво валідаторів, аби надалі впровадження Smart Ticket стало доступним більшій кількості міст. Адже й міська рада як партнер проєкту оплачує саме купівлю валідаторів. Хоча це може зробити й інвестор, - каже Надія Гладкевич.

Зауважимо, що впровадження такої системи має низку переваг. Зокрема точний облік пасажиропотоку у місті, збільшення податкової бази, зменшення тіньового обігу готівки та інші. Про принцип роботи Smart City та його частини Smart Ticket більше у нашому інтерв’ю. 

Радіо Трек · Відкритий Мікрофон - Надія Гладкевич

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень