А могли б врятуватись тисячі людей. Чому Рівне приховує мапу укриттів та відкидає «подарунок» держави?

Найбільше бомбосховища міста – на радіозаводі – у власність громади досі не прийняли

Так виглядають деякі приміщення бомбосховища на радіозаводі. Воно вміщає 4 тисячі осіб. Балансоутримач - Фонд держмайна каже, що не зобов'язаний його утримувати у належному стані.
Так виглядають деякі приміщення бомбосховища на радіозаводі. Воно вміщає 4 тисячі осіб. Балансоутримач - Фонд держмайна каже, що не зобов'язаний його утримувати у належному стані.

Рівне не прийняло у комунальну власність бомбосховище у приміщенні колишнього радіозаводу, на вулиці Данила Галицького, 25.

Цей об'єкт цивільного захисту досі належить Фонду держмайна, у якому заявляють, що не повинні утримувати приміщення у належному стані.

Після скандалу з бомбосховищем на радіозаводі, у мерії запевнили рівнян, що місто прийме на баланс і відремонтує цей об’єкт.

Влітку з інспекцією на радіозавод ходила спецкомісія за участю чиновників. Тоді визнали, що бомбосховище обмежено готове. Скільки грошей доведеться вкласти у його ремонт - не озвучує ніхто. Фото з мережі.
Влітку 2022 року з інспекцією на радіозавод ходила спецкомісія за участю чиновників. Тоді визнали, що бомбосховище обмежено готове. Скільки грошей доведеться вкласти у його ремонт — не озвучує ніхто. Фото з мережі.

Однак у Регіональному відділенні Фонду держмайна у відповідь на запит Радіо Трек повідомили інше:

 - На цей час (16 вересня 2022 року) у комунальну власність Рівного Регіональне відділення не передало захисні споруди, оскільки згоди про прийняття в комунальну власність не отримано.

 

Також повідомляємо, що згідно з розпорядженням Рівненського міського голови від 19.07.22 року № 645-р «Про створення комісії з огляду фонду захисних споруд цивільного захисту», зазначеною комісією (за участю представників Регіонального виділення) було проведено огляд об'єктів цивільного захисту, що пропонують у передачу у комунальну власність Рівненської тергромади, про що складені акти оцінки стану готовності захисних споруд цивільного захисту.

 

В переважній більшості захисних споруд цивільного захисту балансоутримувачі відсутні. Адже ці об'єкти не увійшли до статутних капіталів господарських товариств.

 

Також повідомляємо, що до повноважень Регіонального відділення не входить забезпечення утримання захисних споруд. Кошти на утримання і проведення ремонтно-відновлюваних робіт на об'єкти цивільного захисту Державним бюджетом не передбачені.

Загалом на території Рівного знаходиться 15 об’єктів цивільного захисту, які Регіональне відділення Фонду держмайна готове передати місту.

Це протирадіаційні укриття та бомбосховища, які вміщають від 150 до 400 осіб.

 

Найбільше укриття, що на Данила Галицького,25, розраховане на 4 тисячі осіб.   

Перелік укриттів можна побачити нижче – у відповіді на запит:

У мерії дійсно підтверджують той факт, що обстежували 15 об'єктів цивільного захисту населення (зі списку вище).

- Ми їх обстежили: з них лише два об'єкти готові, одне обмежено готове, а решта перебувають у дуже плачевному стані.

 

Більшість цих споруд знаходяться в промислових зонах, і потрапити туди мешканцям досить травматично і проблематично.

 

По трьох об’єктах готується проєкт рішення про прийняття на баланс міста — це сесійне питання.

 

З них обмежено готовим є приміщення на радіозаводі. Фонд держмайна не вживав жодних заходів як балансоутримувач.

 

 

Щоб потрапити туди, потрібно проходити через приватну територію. Власники закрили те приміщення, і люди довго не могли зайти. І хоча це поки не наше приміщення, ми провели консультації з власниками, щоб вони навели там порядок.

 

На радіозаводі є бізнес-центр, де є служба охорони. З власником того бізнес-центру вирішили, що при отриманні сигналу повітряної тривоги охоронці оперативно прибувають на місце й відкривають укриття, - коментував ситуацію виданню «Рівне вечірнє» заступник міського голови Артем Ганущак.

У місті є 192 споруди цивільного захисту — це сховища та протирадіаційні укриття, додає Артем Ганущак. Крім того,

На території Рівненської громади є ще 108 найпростіших укриттів у житлових будинках — тобто підвальні приміщення.

У Квасилові згідно з державним обліком із захисних споруд цивільного захисту наявні три об’єкти укриття — на вул. 1 Травня та два у житлових будинках — на вул. Молодіжній, 1 та Рівненській, 2.

Усі ці об'єкти – і сховища, і підвали – мали б обстежити та внести до реєстру з даних якого і створять одну карту укриттів.

У мерії заявляють, що на цій мапі буде довідкова інформація про кожне укриття та контактні дані відповідальних осіб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень