Це сміх! Або, якою є рекордно маленька субсидія у Рівному

Відмов «мало» — всього півтори тисячі

Понад 15 тисяч рівнян уже подали документи на отримання житлової субсидії. Через ковідний карантин держава трохи «розщедрилася» — збільшили соціальні нормативи на 50%. Але й перевіряти стали жорсткіше, повідомляє Рівне вечірнє.

Після верифікації субсидій позбавили чи не кожного восьмого українця.

Тобто з 2,5 млн перевірку не пройшли майже 200 тис. домогосподарств.

 

Такі дані наводять у Міністерстві соцполітики.

У Рівному ситуацію із субсидіями – не критична, каже керівниця відділу призначення житлових субсидій міського управління праці та соцзахисту Тетяна Горбатюк.

— Якщо у вересні люди не дуже квапилися, то лише за минулий тиждень було 436 звернень. А станом на 4 листопада документи подали 15189 домогосподарств.

 

Загалом очікуємо до 18-19 тисяч, як і в попередні роки. Більшість з них — ті, що подають документи щороку, новопризначених менше. В середньому субсидія виходить 1700-2000 гривень на домогосподарство.

 

Але трапляються і рекордно маленькі — призначали й 4, і 24 гривні. Попри «червону» зону рівняни все одно можуть прийти до нас особисто, але за попереднім записом і в масці.

 

Дехто воліє отримувати консультації телефоном. Можна також звернутися з пакетом документів і до фахівців ЦНАПу.

В управлінні соціального захисту придумали своє ноу-хау — «карантинну скриньку». До неї можна вкидати заяви та копії документів, щоб не стояти в черзі. Потім виходить секретар управління і все це забирає, розсилає по відділах. Чимало рівнян уже цим скористалися. Влітку скринька стояла на вулиці, а тепер знаходиться на першому поверсі управління, що на вул. Соборній, 12.

 - Відмов у призначенні житлових субсидій поки було небагато — всього півтори тисячі. Тобто субсидій не призначили кожному десятому. А вже верифікацію отримувачів проводять фахівці з Міністерства фінансів, які потім пересилають нам інформацію.

 

Щомісяця буває до двадцяти таких «відмов» або й менше. Переважно через те, що хтось придбав або продав майно. І часто йдеться про нове авто, віком до п’яти років. Втім, це не означає, що після невдалої верифікації не можна подаватися на субсидії знову.

 

Ситуація в людини може змінитися — сума заощаджень у банку зменшиться або незайнятий родич знайде роботу, наприклад.

 

Щоправда, викрадення автомобіля таким приводом не стане — адже зареєстрований він все одно на власника, - резюмує Тетяна Горбатюк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень