Рекордна партія бурштину має власника

Аваков ініціює звільнення голови Дубровицької РДА

Історія з вилученням рекордної партії бурштину у Рівному отримала новий розвиток.  Вилучені правоохоронними органами у Рівненській області понад 2,5 тонни бурштину належать державній компанії "Укрбурштин" та компанія готова через суд домагатися його повернення. Про це заявила арбітражний керуючий компанії Олена Левкович на прес-конференції в Києві. Левкович пояснила, що компанія знаходиться у процедурі санації і не має можливості самостійно проводити геологорозвідувальні роботи на ділянці площею понад 1 тис. га, на який вона має всі необхідні дозвільні документи. Тож для цих робіт "Укрбурштин" залучив три приватні компанії, з якими уклав відповідні договори. Вона додала, що вилучений бурштин був підготовлений для проведення експертизи, яка повинна була встановити, що це дійсно бурштин, і визначити стартову ціну для його продажу
Крім того представниця Укрбурштину заявила, що правоохоронним органам були своєчасно надані всі необхідні документи, що підтверджують законність видобутку цієї партії бурштину. Як відомо, напередодні спеціальна група МВС за участю Державної фіскальної служби вилучила на вулиці Студентській у Рівному 2,5 тонни бурштину.

Керівник МВС Арсен Аваков ініціює відставку голови Дубровицької Райдержадміністрації Сергія Киркевича. Про це Аваков заявив в ході засідання Кабінету міністрів.

 

За словами Міністра, це пов‘язано з минуло тижневим конфліктом в с. Крупове між старателями та силовиками. Останні, нагадаємо, застосували проти бурштинокопачів ґумові кулі. По тому, міліція подавала інформацію, що Киркевич виступив на боці мітингувальників. А Аваков навіть сказав, що той очолив невдоволених.  Ось як сам Сергій Киркевич пояснив свою позицію в інтерв‘ю радіо Трек

Інтерв‘ю 3

Тим часом, Арсен Аваков прокоментував і сьогоднішню заяву держпідприємства Укрбурштин стосовно вилученої напередодні рекордної партії сонячного каменю. В Укрбурштині заявили, що .  вилучені правоохоронними органами у Рівненській області понад 2,5 тонни бурштину належать компанії. Такі заяви Аваков назвав спробою заднім числом легалізувати незаконно видобутий бурштин. За всю історію свого існування  ця компанія стільки не добувала, вона перебуває у стадії банкрутства через семи мільйонний борг. При цьому стверджує, що має обороти у три мільйони доларів— наголосив міністр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень