Реєстрація на пробне ЗНО стартує менш ніж за місяць

А складатимуть пробні тести у квітні

Реєстрація учасників на пробне ЗНО розпочнеться 5 січня і триватиме до 30 січня. Пробний тест з української мови абітурієнти складатимуть 2 квітня, а 9 – з іншим предметів. У Львівському центрі оцінювання якості освіти нагадують, що пробне тестування платне, цього року вартуватиме 111 гривень. Між тим, вперше цього року Центр оцінювання якості освіти пропонує перевірку спеціалістами Центру розширених завдань ЗНО, тобто бланку «Б». Така послуга буде можлива для перших кілька сотень, які зареєструються на сайті Українського центру оцінювання якості освіти для складання пробного тестування з української та англійської мов і математики. Усі деталі розміщені на сайті Центру.

Разом з тим, основна сесія ЗНО-2016 триватиме з 5 травня до 17 червня, і складатиметься з 2-х частин, розповідає заступник директора Львівського регіонального центру Ольга Янушевич:

 

 

- Перша частина – це те ЗНО, яке відбудеться в травні. Це три предмети: українська мова, математика, історія України – ті предмети, результати яких можуть зараховуватися як результати Державної підсумкової атестації. З української мови та літератури – обов’язково, зрозуміло, а математика і історія України – на вибір. Але, зарахувати результати як ДПА зможуть лише або з математики, або з історії України.

 

Який саме предмет потрібно зарахувати як ДПА, абітурієнт повинен вказати у реєстраційній заяві. Під час другої частини, що проходитиме в червні, бажаючі складатимуть ті предмети, які їм необхідні для вступу у ВИШі. Зауважимо, що ця інформація має бути вказана на сайтах Вищих навчальних закладів.

Між тим, певні особливості цьогоріч у складанні підсумкової атестації з іноземної мови, розповідає начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський:

 

 

- Спочатку, як ви знаєте, була ідея Міністерства освіти провести ЗНО з іноземної мови. Але, в зв’язку, в тому числі, і з технічних можливостей – відмовилися від цієї ідеї, поки що. І в 2016 році буде проходити Державна підсумкова атестація, але обов’язкова для всіх випускників. При чому, буде проходити у формі ЗНО.

 

Зауважимо, що випускників 2016 року в області буде на понад півсотні менше ніж минулоріч – майже 8 з половиною тисяч.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень