Регламент Рівненської міської ради – один з найпрогресивніших в Україні

Громадські активісти разом із депутатами вирішили обговорити новоприйнятий регламент. Його, до речі, вже всеукраїнські експерти встигли назвати найпрогресивнішим в країні

На зустрічі обговорювалися речі, які в регламенті є позитивними та негативними.

Одним із цікавих нововведень є своєрідна «ліквідація» секретаріату сесії міської ради. Тобто, відтепер три депутати, що виконували функцію підрахунку голосів, коли голосування здійснювалося шляхом підняття руки, та оголошували результати, займуть свої місця  в сесійній залі.

Також в регламенті відтепер зазначено, що кожного року, не менше одного разу повинно відбуватися звітування комунальних підприємств.

Голова регламентної комісії, депутат Олександр Чубай, відзначає, що досить важливим пунктом є ротація голів комісій. Тобто, відтепер голова постійної комісії обирається терміном на один рік. Проте, дуже скоро саме це може стати причиною конфлікту. Про його можливі причини далі Олександр Чубай:

З цим конфліктом ми зіштовхнемося дуже швидко. Проект рішення є про обрання секретарем Паладійчука. Якщо Паладійчука оберуть секретарем Рівнеради, будуть обирати, відповідно, голову бюджетної комісії  - і ось вам уже конфлікт. На який термін обирати?

Також цікаво темою для обговорень стало проведення прямих трансляцій сесій міської ради та засідань міськвиконкому. В регламенті прописано, що трансляція обов’язково має здійснюватися, проте нині ресурсів для самостійного транслювання в міської влади немає.

Пропозиції  вирішення ситуації має надавати відділ інформаційно-аналітичного забезпечення. Це може бути або пропозиція виділити кошти для забезпечення трансляції власними силами, або ж укладання контракту з одним із телеканалів. Або ж здійснення цього будь-яким іншим способом.

Проте, виникає одна суттєва проблема: в регламенті не вказано, коли саме має бути організована трансляція. І це може стати ключовою обставиною у вирішенні ситуації. То чи отримають люди можливість бачити роботу депутатів в прямому ефірі – побачимо з часом.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень