Речі, яких не повинно бути у вашому домі

Адже вони погано впливають на здоров'я і загальне самопочуття

Ми звикли користуватися цими предметами постійно, однак вони можуть викликати алергію, біль у спині чи навіть астму.

Ukr.Media створила підбірку небезпечних речей, які будь-хто може виявити у власному домі.

Старий пилосос

Здавалося б, завдання пилососа очищати будинок від пилу. Проте старий пилосос - це ще той пилозбірник! Збираючи видимий пил, він погано всмоктує різні мікрочастинки. Більше того - розганяє їх по всьому дому. Особливо це стосується пилососів із мішками.

Одним із варіантів звільнитися від пилу в квартирі є покупка пилососу нового покоління: миючого чи навіть парогенератора.

Фіранки для душу

Вологі штори - ідеальне середовище для цвілі та мікроорганізмів, які викликають захворювання кишківника й запалення сечостатевої системи.

Тому важливо їх або регулярно прати (хоча б двічі на місяць), або вибирати фіранки з антибактеріальним покриттям.

Парафінові свічки

Нині ароматичні свічки знайдуться практично у кожному будинку. Попри надзвичайно приємний запах, вони можуть виділяти толуол і бензол. Ці токсини можуть спровокувати появу астми та інших захворювань легенів.

Краще зупинити свій вибір на свічках із бджолиного або соєвого воску. Вони натуральні, гарні та набагато безпечніші.

Дешевий матрац

Сон на неякісному матраці викликає біль у спині, м'язах, суглобах і може призвести до серйозних захворювань опорно-рухового апарату. Ортопедичні матраци доволі недешеві, однак насправді вони – скоріше необхідність, ніж розкіш.

Килимок для ванної

У ньому скупчуються шкідливі бактерії та утворюється пліснява - водні процедури проходять тут кожен день, а кімната навряд чи достатньо провітрюється. Якщо м'які килимки можна прати, а гумові - промивати гарячою водою з мийним засобом, то рулонні килими зі спіненого ПВХ обов’язково замінювати щомісяця.

Кондиціонер

Незамінний помічник і головний ворог здоров'я. Застудитися під кондиціонером найлегше у літній сезон. А якщо повісити його біля ліжка, то є шанс дістати навіть ангіну чи запалення легенів.

М'які іграшки з синтетики

Такі гарні, милі і зовсім нешкідливі. Однак згадайте, коли ви востаннє прали ці симпатичні пилозбірники? Здебільшого, дитячі іграшки слід прати 2-3 рази на місяць - залежно від того, скільки часу слоник або ведмедик знаходиться у руках малюка. Інакше пил і мікроби можуть стати причиною алергії у дитини.

А от в іграшках з синтетичних тканин можуть міститися шкідливі для здоров'я матеріали: формальдегід викликає свербіння і роздратування, фенол може негативно позначитися на нервовій системі, а частинки метанолу – навіть спровокувати отруєння. Краще вибирати іграшки ручної роботи з натуральних матеріалів з відповідним знаком якості на етикетці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень