Створення парку біля ПДМу під загрозою

Проект, зареєстрований ще 28 березня, досі не розглядали на сесії Рівнеради

Аби прояснити ситуацію із затягуванням процесу, громадське об’єднання Ради реформ Рівного запросили на прес-конференцію представників від влади

керівника об’єднання парків Андрія Черепанова, голову комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування Людмилу Туровську, начальника міського управління культури Тараса Максименка, начальника управління земельних відносин Сергія Таргонія, секретаря Рівнеради Сергія Паладійчука та профільного заступника міського голови Віталія Германа.

Натомість, прийшов на зустріч лише начальник юридичного відділу управління земельних відносин Михайло Українець.

Він пояснив, що нині проект знаходиться на візуванні у Віталія Германа, але чому так довго триває цей процес – питання особисто до Германа.

Натомість, Віталій Герман, попри те, що нині у відрядженні, кореспонденту Радіо Трек повідомив, що жодного проекту рішення у нього немає і не затримується.

У разі, якщо є зауваження профільних управлінь до проектів, він більш ретельно вивчає документи. Утім, якщо до нього потрапляє документ із візами начальників профільних управлінь – зауважень не виникає і він одразу їх візує.

Крім того, у ході реалізації проекту громадське об’єднання стикнулося ще з однією проблемою – земельною.

Вона полягає у тому, що територія парку поділена на дві земельні ділянки, одну з яких раніше планували продати з аукціону для будівництва аквапарку. А проект громадського бюджету розрахований на всю територію парку, тож ці дві земельні ділянки необхідно об’єднати. 

Цей процес доволі тривалий, говорить експерт з юридичних питань Юрій Дремлюга:

- Відвести другу земельну ділянку – 1,37 га. Передати ці дві ділянки об’єднанню парків і в подальшому вже зробити технічну документацію щодо об’єднання цих двох ділянок. І вже у нас з двох земельних ділянок буде одна площею приблизно 2,87 га. Обидві ділянки є у комунальній власності і їх будуть передавати комунальному підприємству, засновником якого є Рівненська міська рада.

Як кажуть активісти, через вказані проблеми відновлення парку під загрозою, адже гроші у рамках громадського бюджету для втілення проекту виділяють лише на рік.

Тож уже підготували зміни до положення про громадський бюджет, якими пропонують,  у разі виникнення проблем з реалізації проекту через земельні питання, гроші на проект переносити на наступний рік.

До слова, 14 червня відбудеться суд, яким конструкції, розташовані у парку, мають прийняти у комунальну власність.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень