Раптом що... ТОП-5 месенджерів, які працюють без інтернету

Озброєний той, хто підготовлений

Ці 5 месенджерів працюють за повної відсутності інтернету і навіть мобільного зв'язку. Щоправда більшість із них мають обмежений радіус сигналу, бо їхню роботу забезпечує Bluetooth.

Bridgefy

Операційна система: Android, iOS

Bridgefy використовує Bluetooth-радіо вашого смартфону для зв'язку з іншими пристроями, на яких встановлений застосунок. Саме цією програмою активно користувалися білоруси, коли влада на три дні залишила країну без інтернету під час протестів у 2020 році.

Стандартна дальність передачі даних Bridgefy — до 100 метрів при спілкуванні один на один.

У режимі мережі цю відстань можна збільшити.

Наприклад, вам потрібно зв'язатися із другом, який перебуває далі, ніж за 100 метрів від вас.

 

Якщо у межах цих 100 метрів є ще один користувач Bridgefy – ви зможете це зробити: телефон «посередника» стане підсилювачем сигналу.

 

Проміжні ланки не мають доступу до самих повідомлень.

Bridgefy також має режим радіопередавача, у якому можна надсилати масові повідомлення всім користувачам додатка у радіусі сигналу, навіть якщо ви не маєте їхніх контактів. Ця функція може стати у нагоді, якщо ви потребуєте допомоги або повідомляєте про небезпеку.

Briar

Операційна система: Android

Цей додаток також має опцію спілкування через Bluetooth без інтернету та навіть мобільного зв'язку. Щоб почати користуватися Briar, вам треба лише вказати ім'я та встановити пароль, «світити» мобільний номер не потрібно.

Щоб додати новий контакт, вам зі співрозмовником треба відсканувати QR-коди на пристроях одне одного. Також можна згенерувати посилання, за яким у контакти можна додати людину, яка перебуває на відстані від вас.

Застосунок дозволяє не лише спілкуватися у месенджері, але й створювати пости чи ставити питання на форумі.

Rumble

Операційна система: Android

Ще один додаток для спілкування та блогінгу через Bluetooth. Користувачі можуть спілкуватися у ньому та обмінюватися файлами. Хоча цей за стосунок тривалий час не оновлювався, але досі працює.

Serval Mesh

Операційна система: Android

Serval Mesh використовує модулі Bluetooth та Wi-Fi вашого смартфону для зв'язку з іншими пристроями, на які завантажений застосунок. Serval Mesh дозволяє спілкуватися через номер телефону (більшість інших застосунків у підбірці до номера не прив'язані). Це особливо корисно у надзвичайній ситуації, якщо треба знайти рідних і близьких.

У застосунку можна безкоштовно телефонувати, надсилати повідомлення та обмінюватися файлами. Головний мінус програми — він теж не оновлювався вже декілька років. Але досі функціонує.

Vojer

Операційна система: iOS

Vojer дозволяє спілкуватися без мобільного інтернету та Wi-Fi. Застосунок не вимагає доступу до ваших контактів або додаткових дозволів, крім Wi-Fi, Bluetooth, мікрофона та фото. Усі повідомлення у додатку шифруються.

Джерело: SPEKA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень