Ранкова електричка на Рівне, Воїн і Жук – Містична історія Михайла Нестерчука (ФОТО)

«Вагон світився білим, яскравим світлом…» (с)

Це історія, яку варто було б зафільмувати, або зняти як графічний чи 3D мультфільм.

Автор – Михайло Нестерчук – знову створив маленький шедевр. Подаємо без змін:

Ранок, електричка, їду на роботу.

У вагоні електрички стояв вічний запах безнадії. Напроти мене сіли два солдати. Це були зовсім молоді хлопці. Один покрутив носом, принюхався, встав і різким рухом відкрив вікно. Ми рушили. Свіже повітря увірвалося у вагон, а разом з ним з дивним звуком і якимось незрозумілим криком влетів великий жук, врізався своєю броньованою головешкою в чоло солдата і впав йому на коліна.

- Та щоб тебе…, - вигукнув солдат, - ледве не вбив. Іди-но сюди.

Солдат взяв жука в свою долоню і з цікавістю почав роздивлятися його. Мені, в свою чергу, здалося що жук також з цікавістю роздивляється молодого хлопця.

- Живий бандюго? – спитав солдат, - давай, лети на волю.

Солдат розмахнувся і сильно жбурнув жука у вікно, щоб зустрічним вітром того не закинуло під колеса потягу. У вагон зайшли цигани і під акомпанемент гітари почали репетувати якусь пісню. Вони голосно співали, але раптом повільно, повільно замовкли неначе прислуховуючись до чогось незрозумілого. Електричка неслась немов шалена, а за вікном наростав незрозумілий звук. І раптом всі побачили того самого жука, якого спас солдат. Жук скажено пер, нісся, гнав, чухрав, плинув, линув, летів на божевільній швидкості, доганяючи електричку. На чолі і вусах жука від напруги виступив піт, але в очах стояло рішуче бажання до звершення задуманого. Він порівнявся з вікном повернув голову до солдата і голосом, якимсь незвичним голосом, тихим голосом, але голосом який почула кожна людина сказав:

- Дякую, солдате.

У вагоні стало тихо, тихо. Хтось (це я) крякнув, стримуючи сльози. Хтось тихенько почав говорити: «Отче наш, сущий на небесах. Да святиться…» Хтось просто, не соромлячись своїх сліз, заплакав…

Я вийшов на перон. Озирнувся і подивився на вагон електрички в якому я їхав. Вагон світився білим, яскравим світлом надії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень