«Раніше були ліки»: у «ПриватБанку» розповіли, куди зараз витрачають гроші українці

Люди повертаються до звичного життя

У «ПриватБанку» розказали, що першого місяця війни переважна частка безготівкових оплат за товари та послуги припадала на харчі та медикаменти. А вже у квітні та першій половині травня українці почали витрачати кошти в мережах електроніки та побутової техніки і закладах харчування.

52% від загального обсягу витрат припадає саме на оплату харчових продуктів, 8% – медикаменти. 4,3% – оплата в кафе та ресторанах, 7,5% – одяг і взуття, 6,5% – покупки в мережах електроніки та побутової техніки.

Лідерами відновлення ринку стали магазини одягу і взуття. Якщо на початку березня не працювали понад 80% магазинів цього сегмента, то у травні відновили роботу 65% точок.

Ресторанний сервіс впав з початком війни на 81%, але зараз відновився вже на 45%, магазини техніки й електроніки після зниження кількості точок з початком війни на 67% у травні відновилися на 44%.

Роздрібні мережі харчування та фармації зазнали найменшого впливу війни: після зниження кількості продуктових магазинів, що працюють, на 37% уже відновили роботу 22%, а із 40% аптек, що зупинили роботу з початком війни, 18% уже відновили її.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень