Рахунки блокують і за 200 гривень боргу: в уряді розповіли, що робити якщо кошти арештовано

Нові правила блокування рахунків запрацювали у травні

В Україні у травні оновили правила блокування рахунків. Раніше обмеження витрат стосувалося тих, хто має боги у понад 100 тисяч гривень, наразі блокують рахунки й при спробі сплатити мінімальні суми.

До Мінреінтеграції надходять звернення від громадян щодо обмеження витрат з рахунків, на які накладено арешт органами Державної виконавчої служби (ДВС) чи приватними виконавцями.

У Міністерстві нагадали, що фізична особа може витрачати з арештованого поточного рахунку не більше ніж 13 400 гривень на місяць. Також з нього можна сплачувати податки та збори без урахування арешту. 

У разі накладення арешту на кошти на декількох рахунках або наявності кількох виконавчих проваджень для здійснення видаткових операцій має бути визначений лише один рахунок в одному банку.

Щоб визначити такий рахунок, особа має звернутися до органу ДВС чи приватного виконавця, який наклав арешт на її кошти, з відповідною заявою. Її можна подати у паперовій або електронній формі. 

У заяві обов’язково зазначаються номер поточного рахунку та назва банку, в якому відкрито такий рахунок.

Варто зауважити, що під арешт може потрапити будь-який рахунок: картковий, депозитний і навіть кредитний.

Для додаткових консультацій звертайтеся до центру системи безоплатної правової допомоги за номером: 0 800 213 103 (дзвінки безплатні).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень