Радянський крок для протидії бідності. В Україні можуть впровадити картки на продукти

На тлі тотального подорожчання продуктів у такий спосіб хочуть підтримати незахищені верстви населення

Але наразі йдеться не про реальні паперові картки на продукти як було в СРСР, а можливість допомоги через за стосунок «Дія» і програма єПідтримка.

Таку ініціативу озвучив радник президента з економічних питань Олег Устенко. За його словами це підтримка для найбільш уразливих верств населення, аби пережити можливий «інфляційний шок».  Це буде крок уряду, аби компенсувати населенню зростання цін на продукти.

Запровадити таку підтримку хочуть вже продовж 2022 року, адже за прогнозами експертів стрімке зростання вартості газу неминуче позначиться на цінах на продукти.

Олег Устенко прогнозує загальну інфляцію в Україні на рівні 8-10% і зазначає, що подорожчання продуктів на своїх гаманцях відчують не лише українці, а й мешканці інших країн.

Для підтримки населення влада може запровадити спеціальну фінансову підтримку за аналогією з програмою «єПідтримка», в межах якої громадянам уже виплачують 1 000 гривень за вакцинацію від коронавірусу. За цим же принципом нараховуватимуть й допомогу на продукти.

Олег Устенко. ФОТО з сайту Економічна Правда

- Перш за все, мають отримати підтримку найбільш уразливі та незахищені верстви населення. Як? Варіанти будуть розглядатися. Це можуть бути та додаткові виплати для компенсації зростання цін, і введення food stamps у системі «Дія» — так званих «продуктових чеків», як це практикується в США, — каже Устенко, але наголошує, що до таких кроків вдадуться тільки у разі гострої потреби.

Уряд розглядає впровадження адресної допомоги, адже це на їх переконання завжди ефективніше ніж впровадження загального регулювання. Коли держава втручається в роботу ринку лише точково, і бізнес, і бюджет зазнають менших втрат.

За матеріалами Фокус 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень