Письменник, езотерик, графолог та поет. Рівняни спілкувались із «Живою бібліотекою»(ФОТО)

Дізнались дещо про почерк, чому Макс Кідрук не пише комедій, поговорили про релігію та послухали вірші

Напередодні у Рівному пройшов унікальний для міста захід «Жива бібліотека». Півсотні людей, поділені на чотири групи, одночасно спілкувалися із відомими та цікавими людьми, яких запросили до обласної наукової бібліотеки координатори соціал-демократичної платформи у Рівненській області. Гостей розташували в чотирьох аудиторіях на трьох різних поверхах. За кордоном «Живі бібліотеки» дуже популярні, проте у Рівному таке відбувається вперше, розповідає координатор СД платформи у Рівненській області Максим Безека:

«Жива бібліотека» – це унікальний формат для Рівного, який тут вперше організовує Соціал-демократична платформа. Суть «Живої бібліотеки» в тому, що усі можуть прийти та зустрітися з унікальними, крутими особистостями - спікерами. Це прекрасна нагода для саморозвитку.  

 

Подібні заходи є в великих обласних центрах України. Точно знаю, що в Києві, але там вони відбуваються нерегулярно.

У Рівному «Живі бібліотеки» відтепер проходитимуть щомісяця. На першу завітали:

  • відомий в Україні та за кордоном рівненський письменник Макс Кідрук.
  • Графолог (той, хто може розповісти майже все про людину, поглянувши на її почерк) Сергій Гонгало.
  • Релігієзнавець та езотерик Віталій Щепанський, а також рівненський поет Андрій Пермяков.

Поспілкуватися з ними прийшли не тільки рівняни, а й мешканці інших областей. Приїздили навіть з Ковеля. Всього на захід зібралось понад півсотні людей. Засновник українського технотрилеру  Макс Кідрук каже, що спочатку не збирався взагалі кудись йти, проте коли дізнався про формат «Живої бібліотеки» - погодився:

 

Спочатку планував взагалі відмовити, адже весна – це такий період, коли я саме пишу і не даю ні інтерв’ю, ні популярних лекцій. Та коли дізнався про формат зустрічі, що не потрібно готуватися, а просто говорити - то, звісно, захотів.

Присутні задавали питання як про письменництво, так і про «наболіле». До прикладу, чому автор більше не пише романи, подібні до його комедійної книги «Навіжені»? Кідрук відповів, що поки займається серйознішими творами.

Коли йому запропонували видати серію його творів, то «Навіжених» він туди навіть не включив, адже, говорить письменник, не хотів псувати враження читачів про себе. Та все ж не зарікається, що комедійних проектів більше не буде.

Вразив своїми знаннями людського почерку графолог Сергій Гонгало. Зараз він викладає в Острозькій академії. Також час від часу працює на криміналістів, щоб визначати характер людини. Графологією почав займатись ще в молодості. Спочатку просто цікавився, а потім це його захопило:

Звісно, хочу наголосити, що пише не наша рука – пише наш мозок. Спочатку ми цьому вчимося, потім слідкуємо за цим, а пізніше це доходить до автоматизму. Якщо підпис показує нас, то почерк – це самі ми.

 

Мене перестали пускати в школи, адже коли я приходив, то сказав дітям, що гарний почерк – це почерк рабів. Адже людина, яка весь час виконуватиме чужі вказівки пише гарно. Тому й роботодавці набирають людей з гарним почерком, аби «раби слухняно гребли на галері». Як тільки з’являється людина з поганим почерком – це буде бунт на кораблі.

Дуже гарний, схожий на арабську в'язь, почерк – ознака геніальності, або... шизофренії. В мене був такий випадок: принесли лист із психлікарні і кажуть: «читайте». А я говорю: «Я не буду його читати – це шизофренік якийсь писав». Вони мені відповідають: «Як шизофренік? Ви ж його навіть не відкривали!». Ну а я по підпису на конверті бачу, але все ж дістаю листа, а там пише: «Всі мене вважають психічно хворим, але я вже вилікувався!».

 

Слухачі мали нагоду дати на перевірку власну писанину. Кажуть, що дізналися про себе багато нового, але й сам Сергій Гонгало розповів те, чого вони іншим не говорили.

Не менш зацікавив присутніх і езотерик, також викладач Острозької академії, Віталій Щепанський. Він вивчав роботу «National Geographiс» на острові Шрі-Ланка. Проте розповідав не про подорожі, а про те, що здебільшого цікавило людей – його погляд на сучасні релігії, політику та різні магічні культи.

Сам Віталій Щепанський в надприродне не надто вірить, проте й не відкидає, що такі речі мають місце в реальному житті.

Поет Андрій Пермяков був радий почитати присутнім свої вірші. Деякі – філософського змісту, деякі – не зовсім пристойні.Також зачитав власні переклади пісень Pink Floyd, Deep Purple та інших легенд рок-музики.

Я працював над ними понад рік, адже потрібно було не тільки зробити переклад, але й адаптувати його до українського слухача, зробити рифмічним та мелодійним. Перекладені пісні увійдуть до збірки під назвою "Книга року (тут: жанр музики)". 

«Жива бібліотка» справила приємне враження як на присутніх глядачів, так і на спікерів.  Гості сподіваються, що не востаннє запрошені на зустріч із слухачами саме в такому форматі. Так, Віталій Щепанський зазначив, що сам відкрив для себе багато нового, коли давав відповіді на запитання. Люди, які прийшли на зустріч зауважили: такий формат особливо цікавий, адже дозволяє «насититись» знаннями та враженнями від спікерів сповна.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень