«Причиною повеней стали дощі, а не вирубка лісів», – Денис Шмигаль (ВІДЕО)

«Опадів було в кілька разів більше норми» (с)

Про це він заявив під час брифінгу щодо ситуації з подоланням наслідків негоди на Західній Україні

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що причиною повеней у західних регіонах України є велика кількість опадів, а не вирубка лісів.

«Та норма опадів, яка випала тут за останні три дні, була в рази більшою, ніж може спожити цілий карпатський ліс, який не стримав водні потоки, які утворилися. Це, напевне, питання більше до науки – як відбуваються ці трагедії, з чого вони беруться», – зазначив голова уряду.

Окрім цього, він зауважив, що загалом за останні п’ять років обсяги вирубки і продажу лісу зменшилися, зокрема і в Івано-Франківській області, на 20%.

Під час брифінгу голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів також зауважив, що жахливі наслідки негоди спричинені неналежний стан системи водовідведень у населених пунктах.

Шмигаль нагадує, що в 2008 році під час іще більшої повені на Івано-Франківщині загинуло 38 людей. Цього року кількість жертв -- 3 людини

Від Редакції

При всій повазі до голови Уряду, деякі відео бурхливих потоків безпосередньо в межах населених пунктів все ж говорять про катастрофу неймовірного характеру.

Не можна виключати природний фактор.

Цілком можливо, що зміна клімату призвела до практично «тропічних» опадів у Карпатах, але…

 

Заперечувати й проблему з вирубкою лісів також не можна.

Чому Норвегія повністю заборонила вирубку лісів? Чому Швеція, та ж сама Норвегія та й уся Європа використовують ліс із наших Карпат, Волині та Полісся?

Можливо, прийшов час покласти вже цьому край?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень