Проїзд у маршрутках у Рівному може подорожчати з грудня

У вечірній час

У маршрутках Рівного планують запровадити нічний тариф.

Проїзд з 20:00 до 23:00 може коштувати 12 гривень, заявив 29 листопада міський голова Олександр Третяк.

Проєкт такого рішення – на стадії фінальних узгоджень, тариф можуть запровадити в грудні, пише Суспільне.


Що дасть тариф: позиція мера і перевізника

У Рівному планують запровадити нічний тариф у міських маршрутках, аби перевізники могли надавати послугу якомога довше, пояснив мер Олександр Третяк.

Міськвиконкому запропонують прийняти рішення, щоб встановити у транспорті тариф з 8 до 10-11 години вечора в розмірі 12 гривень, за умови, що маршрутки їздитимуть якомога довше.

Тариф буде на чотири гривні вищим, ніж денний, пише Суспільне.

 - І людям зручніше буде. Це значно дешевше, ніж брати таксі й краще, знаючи, що буде транспортний засіб, який точно їх підвезе.

 

Думаю, на цьому тижні приймемо фінальну версію цього проєкту, через тиждень-другий, можливо, буде ухвалено рішення про нічний тариф, – сказав міський голова.

Міський голова Рівного Олександр Третяк
Міський голова Рівного Олександр Третяк

Така практика діє у багатьох українських містах і допоможе, на його думку, покращити й пролонгувати перевезення в місті у вечірній час.

 - На мою думку, ті маршрути, які сьогодні рентабельні, будуть гарніше працювати, це однозначно. Цей тариф вплине на те, що маршрути будуть їздити довше.

 

На маршрутах, які нерентабельні, потрібно думати не про вечірній тариф, а про те, щоб вони стали рентабельні. Тобто, їм потрібно компенсувати якісь втрати, хоча б за пільгові перевезення, – прокоментував Суспільному президент ГО «Союз перевізників України» Валентин Демчук.

Нині перевізники не отримують компенсацію за перевезення пільгових категорій. Тобто возять пільговиків безплатно. Не змінилась ситуація і після введення карантинних обмежень, коли дозволили возити пасажирів лише не «сидячих» місцях.

Що з водіями

Проблема дефіциту водіїв, про яку заявляють рівненські перевізники – питання самих перевізників, зазначив мер Олександр Третяк.

 - Взявся возити мешканців міст, виграв тендер – будь ласка, виконуй умови тендеру.

 

Панькатися з тобою ніхто не буде, нас не цікавить – є в тебе водії, чи немає.

 

Не справляєшся, тоді – геть із ринку, звільняй дорогу, нехай тоді заходять інші перевізники, які будуть надавати значно кращі послуги, – заявив Третяк.

Валентин Демчук апелював, що для того, аби отримувати якіснішу послугу – потрібно вкладати гроші. Водії, за його інформацією, масово виїжджають закордон.

 - Де взяти нових водіїв – ми сьогодні не знаємо, оскільки немає жодної місцевої програми, яка б передбачала навчання цих водіїв і підготовку.

 

Відношення мера, на мою думку – політично неправильне відношення, тому що інші прийдуть з тією самою проблемою, якщо прийдуть, – сказав Валентин Демчук.

Питання введення нічного тарифу стосується лише маршруток.

Нагадаємо, вперше про нічний та денний тариф у мерії заговорили торік. А у червні поточного року вартість проїзду у маршрутках зросла до 8 грн, а у тролейбусах до 6 грн. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень