Проти продажу землі на Рівненщині протестували лише 200 фермерів (ФОТО/ВІДЕО)

Хоча планували зібрати близько 2000 осіб

Нечисленним виявився протест аграріїв проти зняття мораторію продаж земель сільськогосподарського призначення. Організатори обіцяли створити живий ланцюг від села Головниця Корецького району до райцентру Гоща. Насправді колона з аграріями розтягнулася максимум на 2 км. В акції взяли участь до 200 осіб.



Хотілося б, щоб цю землю можна купити простому аграрнику та фермеру. Адже міський житель навряд чи захоче працювати на землі. Селянам потрібно якось буде викупити землю, потрібні доступні кредити — під 3-5%, — зазначив учасник акції Сергій Мельничук.

До слова, Кабінет міністрів планує спрямувати всі 4,4 млрд грн, передбачені на підтримку агропромислового комплексу в проєкті державного бюджету на 2020 рік, на здешевлення кредитних ставок фермерам, які після відкриття ринку землі захочуть купити ділянки. Про це під час представлення проєкту держбюджету-2020 в парламенті заявила міністр фінансів Оксана Маркарова.

Нагадаємо, у п’ятницю Верховна Рада прийняла для подальшої роботи законопроєкт № 2000 про бюджет на наступний рік.


Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень