Протести через дорогу комуналку в Україні здолає антикризовий план?

Нардепи говоритимуть про це з прем’єром

У Верховній Раді взялися за розробку антикризового плану, аби розв’язати  проблеми, що виникли через підвищення тарифів на комунальні послуги.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зазначив, що нардепи розроблять антикризовий план.

Ми готуємо план антикризових заходів для розв'язання проблем, які можуть виникнути через підвищення тарифів.

Він буде напрацьований і оприлюднений найближчими днями.

На завтра запланована нарада з прем’єром, в.о. Міністра енергетики, представниками Офісу Президента і всіма, кого стосується це питання.

Якщо потрібні будуть швидкі рішення – ми готові їх ухвалювати в будь-який час.

Зараз маємо розібратися з тим, що відбулося, наскільки обґрунтоване підвищення і як у цій ситуації захистити людей, - написав Давид Арахамія у своєму facebook.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні зріс тариф на електроенергію для населення. Крім того, уряд скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт·год, та позбавив 30% пільги на електроенергію й мешканців 30-ти кілометрової зони міст-супутників АЕС.

Встановлена фіксована ціна для побутових споживачів на рівні 1,68 грн за кВт·год. Цей тариф діятиме до 31 березня 2021 року.

Крім того, зросли й тарифи на холодну воду. У різних містах України тариф різниться, але загалом тариф збільшився в середньому на 12%.

У зв’язку з запуском ринку газу, змінився й тариф на блакитне паливо. Залежно від компанії постачальника вартість газу коливається від 7,2 до майже 11 гривень за кубометр. Крім того, змінився й тариф на транспортування газу. Це викликало обурення у мешканців багатьох населених пунктів, й вони навіть вдавалися до перекриття руху на трасах.

Також змінилася й вартість централізованого опалення. Нові тарифи поки почали діяти не у всіх містах, але збільшився тариф подекуди навіть на половину. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень